Amaretti keksz |
Kiváló gasztro ajándék vagy csak egy tea mellé elfogyasztani ezt az olasz kekszet.
Sokkal finomabb, mint a boltban kapható testvérei. Kívül roppan, belül puha.
Szerintem bármelyik ünnepi asztalon megállja a helyét. Hatalmas előnye, hogy 15 perc alatt elkészül, isteni finom és még lisztet sem tartalmaz.
Hozzávalók
25 dkg darált mandula
2 db. tojásfehérje
15 dkg cukor
1 db. keserűmandula v. mandulaaroma
1/2 tasak sütőpor
1 csipet só
1 kanál Amaretto likőr (elhagyható)
kristály és porcukor a hempergetéshez
Elkészítés
Keverd el a cukrot, mandulát, sütőport és sót. Reszeld hozzá a keserűmandulát.
Verd fel a fehérjét.
Majd keverd el a felvert habbal a mandulás keveréket. Ekkor add hozzá az aromát, ha nincs keserűmandulád és a likőrt.
Egy spatulával, óvatosan keverd.
10 percre tedd a fagyóba.
Teáskanálnyi masszából készíts gombócokat. Ezeket a gombócokat forgasd először kristály, majd porcukorba.
Helyezd sütőpapírral takart tepsikre, majd told a180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe.
7-8 perc alatt elkészül.
Nem szabad túlsütni, mert akkor kiszárad és megkeményedik!
A cukorban való forgatás is elhagyható, de szerintem így csinosabbak.
Csodálatosan szépek, mint mindig...<3 Bár lenne mandulám...
VálaszTörlésKöszönöm szépen Zsuzsa❤
Törlés