2015. október 20.

BROKKOLIS CHEDDAROS PITE ROPOGÓS BACON CHIPS-SZEL (Quiche)



Isteni pite kerekedett a brokkoliból. Egy kis salátával igazán pompás vacsora az egész család számára. A vegák hagyják el a ropogós bacon-t a tetejéről, de én semmi pénzért nem tenném.
Gyorsan elkészíthető és ízekben igencsak gazdag a végeredmény, pedig nincs benne olyan sokféle alapanyag.

brokkolis pite

Hozzávalók

tészta

30 dkg liszt
15 dkg vaj
1 tojássárgája
1 evőkanál hideg víz
1 nagy csipet só

töltelék

50 dkg friss brokkoli
10 cm póré
15 dkg cheddar
3 dl habtejszín
3 nagy egész tojás
1 nagy csipet frissen reszelt szerecsendió
1 csipetnyi fehér bors

10 dkg bacon



Elkészítés

Először is kezdjük a tésztával-amit akár előző nap is elkészíthetünk.
A lisztet, a felkockázott vajat és a tojássárgát tegyük egy mély tálba. Sózzuk meg és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, ha nem akar összeállni pici hideg vizet adjunk hozzá és akkor gyorsan tészta kerekedik belőle.
Csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe pihenni.
A brokkolit szedjük rózsáira, de a szárát hagyjuk rajta nyugodtan, csak a vastag talpától szabadítsuk meg. 
Egy fazékba tegyünk vizet, forraljuk fel és gazdagon sózzuk meg. Amikor forr, dobjuk bele a brokkolit és 2-3 percet főzzük, majd szedjük hideg vízbe. Ne főzzük szét, mert még megy a sütőbe és akkor teljesen elveszti a tartását.
A kihűlt brokkolirózsákat papírtörlővel szárítsuk meg.
A tejszínt dolgozzuk össze a tojásokkal, sózzuk és ízesítsük még kevés fehér borssal és pici szerecsendióval.
A cheddart vágjuk fél centis kockákra.
A pórét vékonyan karikázzuk fel.
Készítsük elő a piteformát-lisztezzük ki.
Két fólia között nyújtsuk vékonyra a pihentetett tésztát, majd nyomkodjuk a formába. Ha elszakad, nem baj, javítsuk ki a hibákat, a végeredményen nem fog látszódni.
180 fokos sütőben 10 percig süssük elő a tésztát.
A brokkolikat helyezzük el  rajta egyenletesen. Szórjuk rá a sajtkockákat és kevés pórét, majd öntsük fel a tojásos tejszínnel.
Toljuk vissza a forró sütőbe és 15-20 perc alatt süssük készre.
A bacont pirítsuk ropogósra.
Tálaláskor halmozzuk a ropogós bacont a pite tetejére, szórjuk meg póréval és friss saláta kíséretében fogyasszuk el.

Jó étvágyat!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...