2016. április 6.

VILLÁMGYORS KARDAMOMOS FÜGEFAGYLALT DIÓGRILLÁZZSAL

fügefagyi

Ebben a csodálatos áprilisi nyárban jöhetnek a finom fagylaltok.
Ez a fügefagyi fagylaltgép nélkül készült, egy aprítógépben és 2 perc elteltével már tálalható volt. Van már itta blogon egy hasonló itt, de az banánból készült. Tulajdonképpen bármilyen gyümölcsből fagyi varázsolható ezzel a módszerrel.
A grillázs elkészítése a leghosszadalmasabb művelet, az legalább 6-8 percet igénybe vesz :)

Hozzávalók

fagyi

3 hatalmas lila füge
3 dl 20%-os tejföl vagy eredeti görög joghurt (Total 100)
3 evőkanál méz
1 szem kardamom

grillázs

1 marék dió
5 evőkanál cukor


Elkészítés

Először is a fügéket vágjuk 6-8 darabba, zacskózzuk be és tegyük a fagyasztóba. 
Így akkor készíthetjük el, amikor kedvünk tartja majd. Érdemes banánt és epret is adagonként fagyasztani, mert akkor kedvünkre fagyizhatunk.
A grillázshoz tegyünk pár kanál cukrot egy kis lábasba és hagyjuk megkaramellízálódni, amikor kezd színt kapni, borítsuk hozzá a diót. Ekkor már kevergethetjük és amikor eléri a szépséges borostyánszínt borítsuk egy szilikonlapra. Hagyjuk kihűlni, majd törjük apró darabokra.
Tegyük az aprítógépbe a hideg tejfölt/joghurtot.
A kardamomot tisztítsuk meg és a magokat törjük össze egy mozsárban. Ezt szórjuk a tejfölre, kanalazzunk rá ízlésünknek megfelelő mennyiségű mézet, majd adjuk hozzá a fügét. 
Pulzálva dolgoztassuk a gépet és 1.2 perc alatt krémes, finomságos fagyink lesz.
Azonnal tálaljuk és gazdagon szórjuk meg a diógrillázzsal.


kardamomos fügefagylalt diógrillázzsal





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...