Maradt egy adag főtt basmati rizsem és egy fél fej lila káposztám. Aztán nem volt kedvem boltba se menni így- igen csak gazdaságosan - ebből kreáltam meg a vacsorát. Meglepő módon finom lett, jól kiegészítette a saláta és egyáltalán nem hiányzott mellőle a hús.
A rizspogácsákat elég szerényen fűszereztem, viszont mehet bele minden, ami otthon van-friss fűszerek, sonka, zöldségek, hagyma, gomba....., nem kell az általam leírtakhoz ragaszkodni.
Hozzávalók
rizsfasírt
30 dkg főtt basmati rizs
1 tojás
1 e.k. mascarpone
2 főtt tojás
10 dkg reszelt sajt
só
bors
1 csipet chili
zsemlemorzsa
étolaj a sütéshez
káposztasaláta
1/2 fej lila káposzta
1 e-k só
2 dl tejföl
1 dl majonéz
1 t.k. dijoni mustár
1 t.k. cukor
1 csipet só
frissen őrölt bors
friss petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés
Sós vízben főzd meg a basmati rizst, ha esetleg nincs maradékod.
Tedd egy tálba, üss bele 1 tojást és adj hozzá 1 evőkanál mascarponét (ha nincs, akkor tejföl vagy majonéz is mehet bele, de el is hagyható, mert a tojás összetartja).
Főzz keményre két tojást, tisztítsd meg és egy egy kis lyukú reszelőn reszeld a rizshez.
Válasszál egy ízes, kemény sajtot, lehet füstölt is vagy parmezán jellegű és ezt is reszeld a masszához.
Ízesítsd sóval, frissen őrölt fekete borssal és kevés chili -vel, majd dolgozd össze.
Vizes kézzel formázzál belőle pogácsákat, forgasd zsemlemorzsába , majd forró olajban pirítsd aranysárgára, mind a két oldalát.
A lila káposztasalátához a legjobb az aprítógépet használni. Nagyon klassz állagúra varázsolja.
A felaprított káposztát sózd le és hagyd 1 órát állni.
Az öntethez a majonézt, tejfölt és mustárt keverd el. Tégy bele cukrot, mert az a kis édes íz jól illik a salátához, őrölj bele borsot és kész is.
A káposztát facsard ki, hogy a sós lé távozzon belőle, majd keverd az öntethez.
Tálaláskor halmozd a salátát a tányérra, fektesd rá a rizsfasírtokat, majd az üdeség és a szín kedvéért, hintsd meg friss petrezselyemmel.
Sós vízben főzd meg a basmati rizst, ha esetleg nincs maradékod.
Tedd egy tálba, üss bele 1 tojást és adj hozzá 1 evőkanál mascarponét (ha nincs, akkor tejföl vagy majonéz is mehet bele, de el is hagyható, mert a tojás összetartja).
Főzz keményre két tojást, tisztítsd meg és egy egy kis lyukú reszelőn reszeld a rizshez.
Válasszál egy ízes, kemény sajtot, lehet füstölt is vagy parmezán jellegű és ezt is reszeld a masszához.
Ízesítsd sóval, frissen őrölt fekete borssal és kevés chili -vel, majd dolgozd össze.
Vizes kézzel formázzál belőle pogácsákat, forgasd zsemlemorzsába , majd forró olajban pirítsd aranysárgára, mind a két oldalát.
A lila káposztasalátához a legjobb az aprítógépet használni. Nagyon klassz állagúra varázsolja.
A felaprított káposztát sózd le és hagyd 1 órát állni.
Az öntethez a majonézt, tejfölt és mustárt keverd el. Tégy bele cukrot, mert az a kis édes íz jól illik a salátához, őrölj bele borsot és kész is.
A káposztát facsard ki, hogy a sós lé távozzon belőle, majd keverd az öntethez.
Tálaláskor halmozd a salátát a tányérra, fektesd rá a rizsfasírtokat, majd az üdeség és a szín kedvéért, hintsd meg friss petrezselyemmel.
sajtos-tojásos rizsfasírt majonézes lila-káposztasalátával |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése