2020. október 24.

CITROMOS-GRÁNÁTALMÁS TIRAMISU

 

gránátalmás-citromos tiramisu


Loptam egy kis időt a blogolásra és hoztam is gyorsan egy roppant egyszerű, viszont annál finomabb sütit. Édeskés, savanykás, pont annyira fanyarkás, hogy imádni lehessen és olyan jó ráharapni a gránátalmákra.

Gyorsan összedobható, csak kell pihennie a hűtőben pár órát, de sok munkát nem igényel. 

Érdemes kipróbálni, mindig sikere van.



Hozzávalók

1 nagy csomag babapiskóta

50 dkg Mascarpone

2,5 dl sűrű tejföl

2 dl. habtejszín

1cs. expressz zselatin

2db.citrom

1 hatalmas gránátalma

15-20 dkg porcukor,v. eritrit ízlés szerint

1 dl. citromszörp

1 l. citromszörp (hígítva) a mártogatáshoz


Elkészítés

Először is a krémet készítsd el:

a szoba-hőmérsékletű Mascarponét tedd egy tálba, add hozzá a tejfölt, cukrot, vagy az édesítőt és keverd simára. Reszeld bele mind a két citrom héját.

Verd fel a tejszínt és add hozzá a zselatin fixet, majd egyesítsd a tejfölös keverékkel.

locsolj bele 1 dl. citromszörpöt, facsard bele a citromokat és egy spatulával, vagy kézi mixer kis fokozatán keverd simára. Ezzel el is készült a krém. Kóstold meg, ha úgy érzed még édesítheted.

Egy másik tálba készítsd el a citromszörpöt.

Fogj egy tetszőleges formát. Én 25 x 25 cm-es négyzetet használtam.

Mártogasd meg egyesével a pislótákat és rakd ki a formalját velük. Nem kell áztatni, csak mártani őket!

Vágd ketté a gránátalmát és az egyik feléből ütögesd ki a magokat.

Szórj pár magot a lehelyezett piskótákra, az alma másik feléből pedig csepegtessél kis levet rá. Majd kend meg az elkészült krémmel. Ezt a folyamatot ismételd 3 x, a legtetejére krém kerüljön. Tedd  a hűtőbe 4-6 órára, de egy éjszakára is akár.

Tálalás előtt szórd rá az összes gránátalmamagot és facsard rá a levét is.





2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...