garnélás spenótos spagetti |
Villámgyors ebéd készült. Egyszerűen imádom, képes lennék minden nap hasonlót enni😀. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, isteni finom, sőt egészséges is. Még a napocska is kisütött, hogy le tudjam fotózni, ez maga a boldogság💗
Természetesen aki kényelmesebben szeret enni, tisztítsa meg az összes rákocskát. Én a 2/3 részét megpucoltam a többit egészben hagytam, hogy látványos legyen a tálalás. Bevallom mi szeretjük maszatosan, kézzel-lábbal szétcsócsálni a páncélzatot😜
Hozzávalók
1 csomag durum spagetti
1/2 kg garnéla
4-5 gerezd fokhagyma
6-8 szem koktélparadicsom
2 db. citrom
15 dkg bébispenót
1 maréknyi fekete olíva
1 dl extra szűz olíva
1 k.k. oregánó
1 t.k. chili pehely
1,5 dl fehérbor
pár tekerés fekete bors
só ízlés szerint
Elkészítés
Először is tedd fel a tészta főzővizét, amit alaposan sózzál meg és forrás után dobd bele a spagettit.
Közben forrósítsd fel az olívát egy nagy wokban.
Gyaluld vékonyka szeletekre a fokhagymát és zúdítsd a serpenyőbe, mehet rá a spenót harmada is. Sózd, fűszerezd és szórd rá a chilit is. 1 perc után mehetnek a garnélák és az olívabogyók, forgasd össze, majd öntsd fel a borral. Miután elpárolgott a bor, facsard rá az egyik citrom levét, add hozzá a második harmad spenótot és a felezett koktélparadicsomokat. Mehet bele a spagetti, reszeld rá az egyik citrom héját, adj hozzá 1 dl. főzővizet és keverd össze. Vedd le a tűzről, facsard rá a másik citromot, szórd meg a maradék friss spenóttal, tekerj rá frissen őrölt borsot, öntsd nyakon extra szűz olívával és fogyaszd jó étvággyal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése