2021. december 15.

GARNÉLÁS - SPENÓTOS SPAGETTI

 

garnélás spenótos spagetti

Villámgyors ebéd készült. Egyszerűen imádom, képes lennék minden nap hasonlót enni😀. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, isteni finom, sőt egészséges is. Még a napocska is kisütött, hogy le tudjam fotózni, ez maga boldogság💗
Természetesen aki kényelmesebben szeret enni, tisztítsa meg az összes rákocskát. Én a 2/3 részét megpucoltam a többit egészben hagytam, hogy látványos legyen a tálalás. Bevallom mi szeretjük maszatosan, kézzel-lábbal szétcsócsálni a páncélzatot😜 

Hozzávalók

1 csomag durum spagetti
1/2 kg garnéla
4-5 gerezd fokhagyma
6-8 szem koktélparadicsom
2 db. citrom
15 dkg bébispenót
1 maréknyi fekete olíva
1 dl extra szűz olíva
1 k.k. oregánó
1 t.k. chili pehely
1,5 dl fehérbor
pár tekerés fekete bors
só ízlés szerint



Elkészítés

Először is tedd fel a tészta főzővizét, amit alaposan sózzál meg és forrás után dobd bele a spagettit.
Közben forrósítsd fel az olívát egy nagy wokban.
Gyaluld vékonyka szeletekre a fokhagymát és zúdítsd a serpenyőbe, mehet rá a spenót harmada is. Sózd, fűszerezd és szórd rá a chilit is. 1 perc után mehetnek a garnélák és az olívabogyók, forgasd össze, majd öntsd fel a borral. Miután elpárolgott a bor, facsard rá az egyik citrom levét, add hozzá a második harmad spenótot és a felezett koktélparadicsomokat. Mehet bele a spagetti, reszeld rá az egyik citrom héját, adj hozzá 1 dl. főzővizet és keverd össze.  Vedd le a tűzről, facsard rá a másik citromot, szórd meg a maradék friss spenóttal, tekerj rá frissen őrölt borsot, öntsd nyakon extra szűz olívával  és fogyaszd jó étvággyal.


 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...