sütőtökös mini torta |
Egyszerűen elkészíthető és igazán ízletes, no meg csinos sütike. Sosem csalódom a zöldséges süteményekben. Szerintem simán megállja a helyét egy ünnepi asztalon is.
Muffin kapszlikban is megsüthető, de nekem most ezek a mini formák tetszettek.
12 db. tortácskám lett. Muffin 14-15 db. jön ki ebből a mennyiségből.
Hozzávalók
alap
15 dkg liszt
15 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 ek. kakaó
1 csipet só
1 csipet chili
1 kk. fahéj
25 dkg sütőtökpüré
8 dkg étcsokoládé
1 dl étolaj
1/2 narancs reszelt héja
krém
25 dkg sütőtökpüré
50 dkg Mascarpone
4 ek. vaníliás cukor
1/2 narancs reszelt héja
2 dl. Hullala
1 ek. expressz zselatin
Elkészítés
alap
Egy tálba mérd ki a száraz alapanyagokat, majd keverd el.
Vízgőz felett olvaszd meg a jó minőségű étcsokit, majd keverd hozzá az étolajat, a sütőtökpürét és a 3 darab egész tojást. Végül a két tál tartalmát egyneműsítsd és ízesítsd kevés reszelt narancshéjjal.
Egy tepsiben sorakoztasd fel a tégelyeket és töltsd fel 2/3 részig a masszával.
170 fok, légkeverésre állítsd be a sütőt és told a forró sütőbe a tortácskákat.
1,5 fagyis kanálnyi massza került a formákba és 25 percet sültek.
Fontos, hogy ne szárítsd ki a tésztát, maradjon icipicit szottyos.
krém
Keverd simára a szobahőmérsékletű Mascarponét a vaníliás cukorral, reszeld bele a fél narancs héját.
Verd kemény habbá a hideg Hullalát.
Tedd a sütőtökpürét a Mascarponéhoz, keverd simára, legvégül keverd hozzá a felvert tejszínt és 1 evőkanálnyi expressz zselatint. Nélküle is megáll a krém, de menj biztosra, hogy legyen szép tartása.
Tedd a hűtőbe felhasználásig.
Hagyd teljesen kihűlni a tortácskákat.
Töltsd habzsákba a jól kihűtött krémet és bőséggel tegyél a sütikre, úgy lesz finom.
Megszórhatod gyöngyökkel, vagy díszítheted bármivel, ami eszedbe jut.
Kiskanalat ne felejts el adni a torták mellé tálaláskor 😀
Igazán csodaszépek lettek Jankám, felismerem rajtuk a kezed nyomát! :-))
VálaszTörlésKöszönöm Zsuzsám :) csak ne lettek volna ennyire gyatrák a képek.
Törlés