citromos créme brulée |
Elképesztően finom és egyszerűen elkészíthető desszert. Mondjuk engem könnyű levenni a lábamról minden olyan édességgel ami citromos, főleg, ha még ropogós karamell is társul hozzá. Készíteni és enni is imádom ezeket a nyalánkságokat. Pofonegyszerű a recept, aki kétbalkezesnek érzi magát a konyhában, ő is hatalmas sikerélménnyel fog gazdagodni az elkészítés után.
Mázlista vagyok, mert rengeteg bio citromot kaptam Görögországból, úgyhogy most tobzódunk a finomabbnál finomabb citromos ételekben.
Nálam laktózmentes tejszínnel készült, de tökéletes hozzá a hagyományos habtejszín, nyugodtan készítsétek abból.
Hozzávalók
4 személyre
3 tojássárgája
3 dl habtejszín (nálam laktózmentes)
10 dkg cukor
1 t.k. vaníliapaszta
1kezeletlen citrom reszelt héja🍋
1/2 citrom leve
1 evőkanálnyi cukor a szóráshoz
Elkészítés
Melegítsd fel a tejszínt, közben reszeld bele a citrom héját és tedd bele a vaníliát.
Válaszd szét a tojásokat.
Keverd fehéresdésig a sárgákat a cukorral.
Hőkiegyenlítéssel egyneműsítsd a cukros tojást a tejszínnel.
Újra melegítsd össze, de nem kell forralni.
Legvégül facsard bele a citromlevet.
Melegítsd elő a sütőt 155 fokra.
Egy tepsibe helyezd el a kis tálakat.
Ha nagyon tökéletesre vágysz, akkor szűrd át a krémet.
Öntsd fel mindegyiket a keverékkel.
Told a sütőbe.
Közben forralj vizet és a forró vízzel öntsd fel a tepsit 2/3 részig.
Zárd be a sütő ajtaját és 30 perc elteltével elkészül a finomság.
Hagyd hűlni, majd tedd a hűtőbe tálalásig.
Tálalás előtt, szórd meg vékonyan kristálycukorral.
Zsebsárkánnyal karamellízáld meg a cukorréteget.
Ha jól végezted a dolgot, akkor kanaladdal meg tudod kopogtatni a karamellt a hideg puding felett.
Jó étvágyat hozzá 💗
Gyönyörű és irigy vagyok a görög biocitromra... 😀 Lehet, hogy karácsonyra megpróbálkozom vele.
VálaszTörlésKöszi Zsuzsa❤ Nálam is ez lesz a desszert karácsonykor.Ez volt a próbaüzem 😃
Törlés