2019. február 9.

NARANCSKRÉMES CSOKOLÁDÉS BROWNIE

narancskrémes brownie

Ez egy nagyon finom és egyszerűen elkészíthető sütemény. Klasszikus párosítás az étcsokoládé naranccsal, ezért szinte mindenki szereti.
Nálam ez most xilittel készült, de természetesen cukorral is jól működik. 
Melegen nem igazán jó felszeletelni, de kihűlés után, meseszépen szeletelhető.

Hozzávalók

 brownie

4 db. tojás
15 dkg xilit v. cukor
15 dkg étcsokoládé (nálam 72 %)
18 dkg liszt
15 dkg vaj
2 csipet sütőpor
1 csipet só

narancskrém

2 db. tojás
1 dl narancslé
1 narancs reszelt héja
1 e.k. xilit v. cukor
1 e.k. keményítő
1 e.k. liszt


Elkészítés

A 4 egész tojást habosítsd ki a cukorral v. a cukorpótlóval.
A csokoládét és a vajat olvaszd össze vízgőz felett.
A lisztet keverd el a sütőporral és a sóval.
Egy 20 x 20-as tepsit bélelj ki sütőpírral.
A sütőt melegítsd elő 175 fok, légkeverésre.
A masszát öntsd a tepsibe és egyengesd el benne. ( nem baj, ha nem teljesen egyenletes, mert jópofa lesz a sütemény, ha egyenletlenül oszlik el rajta a narancskrém)
A két tojást keverd ki a cukorral.
Reszeld bele a narancshéjat.
Facsard ki a narancslevét. Nekem bőven elég volt 1 narancs.
A narancslevet öntsd a tojásra, majd adj hozzá 1-1 púpos evőkanál lisztet és keményítőt. Keverd simára.
A tepsiben ennyi idő alatt kidermedt annyira a csokis tészta, hogy rá lehessen önteni a híg krémet.
Told az előmelegített sütőbe és k.b. 20 perc alatt süssed készre.
Persze, ez sütőtől is függ. Az én sütőm, most nem megbízható, szórakozik velem, valami nem stimmel a hőfok-szabályzóval, így ez a 20 perc, csak hozzávetőleges. Mindenesetre, nem szabad túlsütni. A tetejét, óvatosan tapintsd meg az ujjaddal, ha nem lesz krémes és egy hártyaszerű réteget érzel az ujjad alatt, akkor kész.
A tűpróba nem működik, mert az a lényeg, hogy ragacsos legyen még a csokoládés réteg.
Hidegen szeleteld és reszelt narancshéjjal kínáld.


narancskrémes brownie



2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...