2015. november 19.

MARHAPÖRKÖLT TÚRÓS CSUSZÁVAL

marhapörkölt túrós csuszával

Egyszerű, igazi magyaros fogás, ilyet is kell néha készíteni.
Gondolom minden háziasszonynak és háziúrnak van bevált receptje a pörköltet illetően, de a kezdőknek talán segítségükre lehet, ez az alaprecept.

A recept hozzávalói

1 kg marhalábszár vagy lapocka
2 közepes vöröshagyma
1 nagy paprika
1 hegyes erős
1 nagy paradicsom
2 gerezd fokhagyma
3-4 dkg füstölt szalonna
2 t.k. pirospaprika
1 k.k. bors
1 k.k. kömény
1 babérlevél
1 t.k. majoránna
1 dl vörösbor
2 t.k. só 

1/2 kg fodros kocka
20 dkg túró
1 doboz tejföl
1 e.k. só


Elkészítés

A hagymát tisztítsuk meg és aprítsuk fel.
A szalonnát szintén kockázzuk és tegyük egy lábasba.
Süssük zsírjára, majd dobjuk rá a hagymát.
A paprikát és paradicsomot is aprítsuk és dobjuk a megüvegesedett hagymára.
(én elég apróra szoktam szabdalni, mert csak az ízére van szükség és ez is sűríti majd a szaftját, jobb amikor teljesen szétfő)
A húst kockázzuk olyan 1,5 centis darabokra.
Tegyük a megfonnyasztott zöldségekre, szórjuk meg a pirospaprikával, dobjuk hozzá a babért és a köményt. Kicsit kapassuk meg a húskockákat, amikor kifehéredik öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Amikor felforr, vegyük kicsire a lángot, adjuk hozzá a majoránnát, egészben a hegyes erőst és fedjük le.
Főzzük legalább 2 órát, majd sózzuk, borsozzuk, reszeljük hozzá a fokhagymát. Ellenőrizzük a hús állagát, ha már puhának véljük, akkor nagy lángon, fedő nélkül forraljuk sűrűre a levét.
A kockatésztát főzzük kis lobogó sós vízben, majd keverjük el a túróval és a tejföllel.
4 embernek bőven elég.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...