2015. november 20.

CITROMOS KRUMPLISALÁTA FÜSTÖLT PISZTRÁNGGAL ÉS PIRÍTOTT MOGYORÓVAL

Citromos krumplisaláta füstölt pisztránggal

Régebben gyakran készítettem hasonló salátákat, aztán ráuntunk, de most megint nagyon megkívántam. Ismét meg kell állapítanom, hogy fenséges, isteni......egyszerűen csak imádni lehet. Melegen  és hidegen is mennyei. Gyorsan összedobható, ez is az egyik nagy előnye.Tökéletes egy laza ebédnek vagy vacsorának.

Hozzávalók

60 dkg héjában főtt burgonya
25 dkg füstölt pisztráng
pár szem koktél paradicsom
1/2 fej lila hagyma
2 marék rukola
1 marék pirított, szeletelt mogyoró v. mandula

öntet

0,5 dl extra szűz olíva
1 citrom leve
1 öntet juharszirup
2 gerezd fokhagyma
1 csipet só
2 csipet chili pehely
kevés frissen őrölt fekete bors
2-3 szál friss petrezselyem

a burgonya átforgatásához

1 evőkanál extra szűz olíva
2 szál friss rozmaring
3-4 szardellafilé



Elkészítés

Először is főzzük meg a burgonyát héjastól, egészben.
Az öntet hozzávalóit tegyük egy tálba és kézi habverővel keverjük egyneműre. Az édes ízt adhatjuk méz formájában is hozzá, nem fontos ezért juharszirupot vásárolni.
A megfőtt burgonyát vágjuk 0,5 centis karikákra és tegyük egy kevés olívával felhevített serpenyőbe. Adjuk hozzá a szardellafiléket és a friss rozmaringot. Pár percig hevítsük, amíg a szardella elolvad és átveszi a burgonya az ízeket. (ha kell még sózzuk, de a szardella sóssága miatt szerintem nem kell utána sózni)
A forró burgonyát szedjük az elkészített öntetre, keverjük el és adjuk hozzá a rukolát, a lila hagymát és a felezett paradicsomokat. A tetejére tépkedjük a pisztrángot és  pirított szeletelt mogyoróval megszórjuk.

Nagyon finom melegen, de hidegen is igencsak kiváló :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat