2015. november 10.

SAJTKRÉMES, KELBIMBÓS CSIRKEMELL



Ez nem az a szépen tálalható fajta, de azért így is elfogyott :)
A maradékhasznosítás jegyében készült egytál. Gyorsan összedobható és mindenki jól tud lakni belőle.


Hozzávalók

25 dkg krémsajt
2 dl tejöl
5 dkg cheddar
3-4 gerezd fokhagyma
2 csipet chili pehely
frissen őrölt bors
1-2 csipet só

50 dkg kelbimbó
1 k.k. kömény
1 evőkanál só
5 dl víz

1 csirkemell
1 k.k. szárított oregánó
1 k.k. só
bors

10 dkg mozzarella
kevés olíva


A recept elkészítése

Először is sós, köményes vízben főzzük meg a  megtisztított kelbimbókat.
A csirkemellet vágjuk vékonyabb szeletekre.
Sózzuk, borsozzuk, hintsük meg oregánóval és kevés olajon süssük ki őket.
A krémsajtot keverjük el a tejföllel, reszeljük bele a cheddar sajtot, ízesítsük sóval, borssal, chili pehellyel és reszelt fokhagymával.
A sütőedény aljára fektessük a megsült csirkemelleket, borítsuk rá a kelbimbókat majd az egészet öntsük nyakon a krémsajtos keverékkel.
Tépkedjük a tetejére a mozzarella sajtot, locsoljuk meg kevés extra szűz olívával és dugjuk a forró sütőbe. Süssük aranybarnára 190 fokon (légkeverés).


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat