2015. november 5.

PAPRIKÁS KRUMPLIS RÉTES FOKHAGYMÁS TEJFÖLLEL

paprikás krumplis rétes


Nálunk gyakran végzi ebben a formában a paprikás krumpli és szent meggyőződésem volt, hogy már szerepel a blogon, de tévedtem, így most megosztom veletek.
Egy salátával remek vacsi lehet, sőt maradékhasznosításnak is kiváló.

Hozzávalók

1 kg 30 dkg krumpli
1 nagy fej hagyma
15 dkg füstölt, csípős kolbász
2 gerezd fokhagyma
1 t.k. pirospaprika
1 k.k. majoránna
k.k. kömény
2 t.k. só
bors
2 babér
6 bécsi virsli
3 dl víz

1 csomag réteslap
libazsír a kenegetéshez

fekete kömény és durva szemű só a szóráshoz

1 kis pohár tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 csipet só
1 csipet bors



Elkészítés

Készítsünk egy paprikás krumplit.
A hagymát aprítsuk fel, a kolbászt is vágjuk apró kockákra. A krumplit tisztítsuk meg és vagdaljuk apróra.
A kolbászt picike olajon pirítsuk le, majd adjuk hozzá a hagymát, amikor üveges dobjuk rá a krumplit. Fűszerezzük és kevés vízzel öntsük fel. A víz kevéske legyen, mert a végén sűrű pépet kell, hogy kapjunk. Főzzük puhára a burgonyát,  reszeljük hozzá a fokhagymát és egy villával törjük rusztikusra, nem baj, ha marad benne 1-2 nagyobb darab.
Hűtsük ki.
A réteslapokat olvasztott libazsírral kenegessük meg. 2-3 réteget fektessünk egymásra. A tetején egy csíkba kanalazzunk a sűrű krumplipépből. Ennek a közepébe fektessük a virsliket, majd borítsuk be a krumplival és óvatosan tekerjük fel. Ezt ismételjük meg mind a 3 rétesnél.
A tetejüket kenjük le zsírral, szórjuk meg fekete köménnyel és durva sóval és tegyük a 195 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe és süssük aranybarnára.
A tejfölt keverjük el reszelt fokhagymával, egy csipet sóval és pici borssal és ezzel kínáljuk a réteseket.
Nálam most reteksaláta is készült mellé.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat