Egyszerűen nem hagy nyugodni ez a süti! Folyton azon jár az agyam, hogy milyen ízben és színben tudnám előállítani. Most a karamellre esett a választás, melyet megspékeltem egy grillázs bevonattal. Nagyon jó ötletnek bizonyult, ráadásul egész pofás is lett.
Hozzávalók
3 cs. tejkaramellás puding
30 dkg vaj
25 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1 tojás
10 dkg ostya
grillázs
Elkészítés
A vajat megolvasztjuk egy lábasban, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és addig kevergetjük, amíg el nem olvad. Ekkor jöhet a puding. Szép selymesre kevergetjük, amikor kissé lehűlt a tojást is elkeverjük benne. Az ostyát szétmorzsoljuk és a masszába tesszük. Egy formát kibélelünk folpakkal és belesimítjuk a sütit. Pár órára a hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt beborítjuk a grillázzsal. Én így készítem: 10 dkg cukrot megkaramellizálunk, belekeverünk 1-2 dkg egész mandulát, szilikonra öntjük, amikor kihűlt, mozsárban összetörjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése