2012. szeptember 1.

FAHÉJAS SZILVALEKVÁR



Ringlóból készítettem, jó sok fahéjjal sőt kevéske rummal is meglocsoltam. Tökéletes lesz palacsintába és öntetnek is. A szilva az egyetlen gyümölcs amit nyersen nem igazán szeretek, de főzve, sütve, aszalva...jöhet minden mennyiségben. 1 kg szilvából  kb. egy üveg lekvár lesz. Tartósítószer mentesen  és gyorsan természetesen.

Hozzávalók

1 kg ringló
15 dkg cukor
2-3 fahéj
1/2 kk citromsav
1-1,5 dl víz
1 öntet rum

Elkészítés

A szilvákat mossuk, kimagozzuk és negyedeljük. Egy fazékba tesszük, hozzáadjuk a fahéjat, a cukrot és a pici citromsavat, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel. 20 percig forraljuk, majd tiszta, meleg üvegekbe öntjük. Locsolunk rá kevés rumot és szorosan lezárjuk, majd a fejére állítjuk. Aki akarja turmixolja össze, de szerintem picit darabosan a tökéletes.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...