2012. szeptember 24.

KONYAKOS ZÖLDBORSÓS CSIRKEMÁJPÁSTÉTOMMAL TÖLTÖTT BUNDÁS PALACSINTA NARANCSOS KÁPOSZTASALÁTÁVAL TÁLALVA


Nem túl szép, de finom! Sőt, még nem is gyorsan összedobható, de egy nyugis vasárnapon azért elkészíthető.

Hozzávalók

1/2 kg csirkemáj
10 dkg zöldborsó
6 db palacsinta
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olíva
1 ek vaj
1 kk cukor
1 kk bors
1 kk kakukkfű
pici szárított rozmaring 
1 kk majoránna
1 kk só (ízlés szerint)
1/2 kk chilli
2-3 cl konyak
1-2 ek gríz
panír (tojás, liszt, morzsa, szezámmag)  
olaj a sütéshez


Elkészítés

A májat megtisztítjuk és felcsíkozzuk. A hagymát apróra vágjuk és egy lábasban megdinszteljük a vaj és olíva keverékén és a cukron (én ilyenkor teszek kicsi szárított rozmaringot is a hagymához, elképesztő illata lesz). Amikor kezd aranyos színt kapni hozzáadjuk a májat és a fűszereket. 5-6 perc pirítgatás után a grízt és a konyakot  is hozzáadjuk és aprítógépben pépesítjük, majd a zöldborsót belekeverjük. Ilyenkor érdemes megkóstolni, még korrigálhatunk az ízén. Kihűtjük, majd a hűtőben hagyjuk megdermedni.
Megsütjük a sós palacsintákat, megkenjük a májjal. A két oldalsó szélét behajtjuk és feltekerjük, mint a bejglit. Bepanírozzuk, a morzsát keverjük össze szezámmaggal, és közepes lángon szép barnára sütjük. Frissen, forrón tálaljuk. Ferdén vágjuk fel és úgy tegyük a tányérokra. Érdemes tálaláskor  a gőzölgő tekercseket reszelt sajttal meghinteni, mert úgy az igazi, de sajnos nekem elfogyott.
Én a narancsos káposztasalátával tálaltam, de majonézes burgonyával is kitűnő.
Előző bejegyzésben olvasható a narancsos almás káposztasaláta receptje.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...