2012. szeptember 27.

MILÁNÓI MAKARÓNI HELYETT PENNE


A folyamatos paradicsom befőzésem végterméke ez a tészta. Kimaradt jó fél liter paradicsomlé (nem létezik már több üres üveg a lakásban, sőt a szomszédoknál sem).Ezért gyorsan hasznosítottam. Valami mennyei lett   ez a szósz a friss paradicsomtól. Makaróni nem lévén itthon, ezért pennéből készült, talán így még jobb is.


Így indult, aztán penne lett a vége:))

Hozzávalók

1/2 liter sűrű paradicsomlé
1 fej vöröshagyma
20 dkg gomba
12 dkg sonka (nálam prágai)
1/2 kg penne tészta
bazsalikom
kakukkfű
rozmaring
só, bors
pici chilli
1 ek cukor
2 babérlevél
parmesan forgács a tetejére

Elkészítés

A hagymát apróra vágjuk és olíván megdinszteljük. Felöntjük a paradicsomlével, befűszerezzük és beforraljuk.15 perc forrás után a gombát vékony szeletekben hozzáadjuk, majd jó 5 perc után a sonka csíkokat.
A tésztát sós forrásban lévő vízben megfőzzük és leszűrjük. Azonnal a ragura öntjük, összeforgatjuk, hagyjuk egyet rottyanni a tűzön és parmesan forgácsokkal forrón tálaljuk.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...