2012. szeptember 11.

OLÍVÁS, FŰSZERES BURGONYASALÁTA

olívás burgonyasaláta


Köretnek, salátának vagy csak önmagában igazán kitűnő. Langyosan vagy jól lehűtve is fogyaszthatjuk. Mindenki imádta, aki kóstolta:)

A burgonyasaláta hozzávalói

1 kg kifliburgonya
1/2 dl extra szűz olíva
10 dkg töltött olajbogyó
1/2 dl passiongyümölcs ecet
1 ág friss rozmaring
1 cs snidling
1 kk szárított oregánó
durvára vágott tarka bors


A recept elkészítése


A burgonyát sós vízben megfőzzük. Melegen meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. Egy nagy tálba tesszük, meglocsoljuk olívával és az ecettel, megszórjuk a fűszerekkel, megsózzuk és óvatosan összekeverjük, a bogyókat is adjuk hozzá. Néha több nedvességet szív magába, ekkor adjunk még hozzá olíva és ecet keverékét.    Ügyeljünk rá, hogy ne legyen száraz, de ne is tocsogjon az olajban.  Fontos, hogy még melegen  kerüljenek  az ízesítők hozzá, mert csak akkor tudja magába szívni.
Akinek nincs ilyen szuper ecet a kamrájába, az csavarjon kettő egész citromot a burgonyára, úgy is tökéletes.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...