2012. szeptember 8.

PARADICSOMOS KRUMPLISALÁTA PÁCOLT CSIBEFALATOKKAL



Egy igazán könnyed, egészséges és zamatos ételre vágysz, akkor ezt készítsd el!
A paradicsom most a legfinomabb, természetesen nyersen. Ezért próbálom becsempészni az ételekbe. Az olíva és a citrom csodásan kiadja az édességét, ezért a legfontosabb hozzávalói.


Hozzávalók

50 dkg vegyes paradicsom
50 dkg kifliburgonya
1/2 fej lila hagyma
1/2 jégsaláta
60 dkg csirkemell
2 citrom leve
2 gerezd fokhagyma
extra szűz olívaolaj
1 kk durva tarka bors, 
1 ek dijoni mustár
1 ek worcester
friss rozmaring
szárított oregánó
snidling
petrezselyem
só, bors

Elkészítés

A csirkét 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Egy tálba teszünk 1 ek dijoni mustárt, 1 ek worcester szószt, 3-4 ek olívát, 1 kk chillit, és belereszeljük a 2 gerezd fokhagymát. Ebbe a pácba tesszük a húst és pihentetjük.
A paradicsomokat négybe vágjuk és egy tálba tesszük. 1 citrom levét és 1/2 dl olívát ráöntünk. 1 kk szárított oregánóval, 1 kk tarka borssal és a nagyon, de nagyon apróra vágott lila hagymával ízesítjük.
A burgonyát sós vízben megfőzzük és még melegen meghámozzuk és karikázzuk. Ezt is egy tálba pakoljuk, 1 citrom levével és 1/2 dl olívával, friss tozmaringgal sóval és borssal összekeverjük és hagyjuk kihűlni.
A teljesen kihűlt burgonyát csak tálalás előtt keverjük össze a paradicsommal, és óvatosan, hogy ne törjön össze.
A csirkét nagyon forró serpenyőben, picike olajon hirtelen süssük ki. 
A tányér közepére halmozzunk bőséggel salátát, a csirkét tegyük mellé vagy a tetejére, szórjuk meg petrezselyemmel, snidlinggel és friss rozmaringgal.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...