2012. szeptember 1.

SZILVA CSATNI FOKHAGYMÁVAL ÉS ROZMARINGGAL CSÍPŐSEN


 Chutney

Édes, csípős, pikáns... annyira, de annyira finom lett!!!

Úszik a konyhám, kosarakban áll a szilva és a paradicsom. Azt sem tudom mihez kapjak. Minden fazékban rotyog valami. A sütő is foglalt,  mozdulni sem lehet, ezer dolgot készítek egyszerre. Elkezdeni volt nehéz, mostanra szerencsére belelendültem, termékeny napom van ma, az biztos.
Erre a fűszeres szilvára vagyok most a legbüszkébb. Hihetetlen jól sikerült és gyorsan ment, csak keveset készítettem, most már látom :(

Hozzávalók

60 dkg szilva
4 gerezd fokhagyma
2 kk rozmaring
1 ág friss rozmaring
1 kk fahéj
2 kk csili
1 pici só
3 ek cukor
1 öntet balzsamecet
1/2 dl víz


 Elkészítés

A szilvákat mossuk meg és magozzuk ki. Tegyük egy fazékba. A fokhagymákat szeleteljük a szilvára, tegyük hozzá a cukrot és a fűszereket és öntsük rá a vizet. lassú tűzön kezdjük el főzni. 20 perc után kicsit turmixoljuk meg, majd tegyük vissza 2 percre , hogy megint összeforrjon.
Sült húsok mellé csodás, de magában is isteni.
Hűtőben sokáig eláll, de eltehetjük későbbre is. 
Forrón szedjük kis üvegekbe, zárjuk le és állítsuk fejtetőre. Így nagyon sokáig eltartható. 






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat