Gyors, könnyű és mégis izgalmas. Egy étkezés befejezésének méltó koronája. Én imádom a karamellt minden formájában. Ezért néha megforgatok benne valamilyen gyümölcsöt. Szerintem a legjobb választás a körte. Szép, nagy, kemény húsú fajtát válasszunk. Rozmaringgal, bazsalikommal vagy mentával adhatunk neki egy extra löketet. Balzsamecetkrémet úgy készíthetünk házilag, hogy a balzsamecetet kevés karamellízalt cukorral addig főzzük, amíg az 1/3-ára besűrűsödik.
Hozzávalók
fejenként 1 körte ( nálam, csak fél volt, mert hatalmasak voltak)
10 dkg cukor
1-1,5 dl tejszín
5-6 bazsalikomlevél
1 dl epres balzsamecetkrém
Elkészítés
A körtéket félbe vagy négybe vágjuk, nagyságuktól függően. A cukrot megkaramellizáljuk óvatosan, hogy ne égjen meg, de szép sötét színe legyen. Amikor szép sima egynemű a karamell felöntjük a tejszínnel és beletesszük a körtéket. Oldalanként 2-2 percig hagyjuk a szószban, majd tányérokra helyezzük. A tányért megcsíkozzuk a kihűtött balzsamecet krémmel, a körtéket meglocsoljuk a karamellszósszal és a vékony csíkokra vágott bazsalikommal. Akinek van otthon, tálaljon mellé 1 gombóc vanília fagylaltot, akkor az igazi, de én elfelejtettem venni, de így is szenzációs volt.
Izgalmasan hangzik, és nagyon finomnak látszik! :)
VálaszTörlésKöszönöm Hankka! Tényleg nagyon finom volt!
VálaszTörlésKaramellel körte???-ide vele nekem, de gyorsan! :)
VálaszTörlésNyisd ki az ablakot, fényposta indul:))
VálaszTörlés