Ezt a lekvárt is sikerült elég gyorsan elkészíteni, remek lesz majd a sütikbe. Nem főztem órákig, sőt semmi sűrítő adalék sem kellet, inkább hígítást igényelt, mert annyira masszív lett. Én jobban szeretem, ha kicsit folyósabb. 1 kg szilvából 1 üveg lesz, ezért 1kg-hoz adom az adatot, mindenki szorozgassa, olyan mennyiségre,amennyi szilvája van.
Hozzávalók
1 kg szilva
15 dkg cukor (nyírfa)
pici víz
Elkészítés
A szilvákat megmossuk,felezzük, kimagozzuk majd a cukorral összekeverjük és tűzre tesszük. Én öntöttem hozzá kevés vizet, majd óvatosan felforraljuk. 20-25 perc forralás után összeturmixoljuk, visszaforraljuk és üvegekbe öntjük. Fejtetőre állítjuk, majd kihűlés után mehet a polcra.
Nem dunsztolom, nem teszek hozzá tartósítószert és mindig csodásan eláll.
Akkor nem használsz zselésítőt? :)
VálaszTörlésA szilvához nem kell, mert önmagát besűríti. Minél tovább főzöd, annál sűrűbb lesz a végeredmény.
Törlés