Ezt a salátát már vagy ezer éve kóstoltam Franciaországban. Nem emlékszem arra, hogy ott milyen néven futott, sőt az eredetét sem tudom, csak a remek ízét érzem még mindig a számban. Természetesen a receptet nem ismertem, de azért sikerült áthidalnom ezt a problémát. Érdemes elkészíteni, mert istenien feldob még egy szelet rántott húst is, de én önmagában is imádom.
Hozzávalók
40 dkg káposzta
2 zöld alma
2 narancs
5 dl tejföl
1,5 dl majonéz
1 kk dijoni mustár
1 ek nyírfacukor (természetesen a rendes is tökéletes)
1 kk bors
1 kk worcester
1 ek fehérbor
só,cukor a káposztához
Elkészítés
A tejfölből, majonézből, mustárból,cukorból és a fűszerekből készítsük el az öntetet. A káposztát vágjuk vékonyka csíkokra sózzuk és cukrozzuk le és hagyjuk állni, amikor kiengedte a levét nagyon csavarjuk ki, ha sós, akkor öblítsük át és csavarjuk szárazra és adjuk az öntethez. Az almát kockázzuk 1 cm-es darabokra, a narancsot hámozzuk meg és azt is kockázzuk fel 1 cm-es kockákra. Alaposan keverjük el, majd 1 órát hagyjuk állni a hűtőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése