majonézes káposztasaláta, fekete retekkel |
Kell a vitamin a szervezetnek, főleg így a tél kellős közepén. Legalábbis én ész nélkül zabálom a zöldségeket és gyümölcsöket, olyan szinten kívánom, hogy ölni tudnék értük. Gondolom, hogy kimerülőben vannak a tartalékaim.
Majonézes káposztát és majonézes retket gyakran készítek, de most gondoltam egyet és vegyítettem őket. Teljesen jól működik, gyönyörű a színe és finom.
Akit zavar a lilaság, készítse mezei fejes káposztából.
majonézes káposzta fekete retekkel |
Hozzávalók
2 közepes fekete retek
1/4 fej lila káposzta
1 gerezd fokhagyma
4 dl tejföl
1 dl majonéz
2 t.k. cukor, v. édesítő
1 e.k. mustár
só
bors
1/4 k.k. tört chili
friss petrezselyem
Elkészítés
A retket tisztítsd meg, majd reszeld le, egy nagy lyukú reszelőn.
A káposztát szintén reszeld le ugyanazon a reszelőn.
Sózd meg és hagyd legalább fél órát állni.
Készítsd el a szószt. A tejölt, majonézt, mustárt, reszelt fokhagymát, édesítőt, sót és borsot keverd simára, kevés chili-vel szórd meg.
Facsard ki a reszelt zöldségeket, majd tedd a szószba, keverd el és friss petrezselyemmel hintsd meg.
Azonnal is fogyasztható, de jót tesz neki, ha áll 1-2 órát a hűtőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése