2019. január 25.

RÉPÁS CSIRKE "BRASSÓI"

répás csirke brassói

Tudom, hogy elég hülyén neveztem el ezt az ételt, de nem volt jobb ötletem (ha valakinek van jobb, várom szeretettel, hogy megírja).
A lányom kitalálta, hogy diétázik - szerencsére, nem szokott sokáig tartani nála ez az időszak - és piszkosul számolja a kalóriákat és alig tudok valamit belediktálni. Természetesen, mindenre húzza a száját, ha alacsony kalóriatartalmú, akkor nem ízlik neki, ha nem annyira alacsony, viszont finom, azt meg nem eszi meg. Szóval, nem könnyű egy diétázó tinit etetni - mostanság nem irigylem magamat.
Mivel a krumpli tiltólistán van, de a brassóit imádja, így született a répás brassói. 
Aztán csodák csodájára kétszer újraszedett belőle és még nekem is ízlett, szóval sikersztori lett nálunk a répás brassói.

Hozzávalók

50 dkg sárgarépa
40 dkg csirkemell
1 nagy fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagy maréknyi zöldborsó
1 db. paradicsom

bors
1 t.k. pirospaprika
1 t.k. füstölt paprika
1 k.k. kömény
1 k.k. majoránna
1 k.k. tört chili
étolaj a sütéshez
sós víz a főzéshez
petrezselyem

répás csirke brassói


Elkészítés

A répákat tisztítsd meg, majd vágd fel 2 centis darabokra.
Tedd egy lábasba, öntsd fel annyi vízzel, ami ellepi, sózd meg és főzd félpuhára. Nem szabad szétfőzni!
A félig megfőtt répát szűrd le.
Egy serpenyőben forrósíts fel 3 e.k. étolajat és pirítsd meg rajta a répákat.
Az elkészült répákat szedd ki egy papírtörlőre.
A visszamaradt olajban dinszteld meg az apróra vágott hagymát, majd mehet hozzá, a 2 centis darabokra vágott csirkehús.
Sózd, borsozd és tedd hozzá  a fűszereket, reszelj rá 2 gerezd fokhagymát és pirítsd fehéredésig.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot és fél decinyi vizet.
Amikor elkészült a hús, add hozzá a megsütött répákat.
Nagy lángon pirítsd össze, szórd rá a zöldborsót, reszeld hozzá a maradék fokhagymát, alaposan keverd el és kész is. Legvégül szórd rá a petrezselymet és azonnal tálald.

Tipp: más zöldséggel is elkészíthető, manióka, karalábé, zeller... csak mindegyiknél ügyelj arra, hogy ne főzd szét, mert még sütni is fogod és fontos, hogy maradjon egy kis tartása.




répás csirke brassói

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...