répás csirke brassói |
Tudom, hogy elég hülyén neveztem el ezt az ételt, de nem volt jobb ötletem (ha valakinek van jobb, várom szeretettel, hogy megírja).
A lányom kitalálta, hogy diétázik - szerencsére, nem szokott sokáig tartani nála ez az időszak - és piszkosul számolja a kalóriákat és alig tudok valamit belediktálni. Természetesen, mindenre húzza a száját, ha alacsony kalóriatartalmú, akkor nem ízlik neki, ha nem annyira alacsony, viszont finom, azt meg nem eszi meg. Szóval, nem könnyű egy diétázó tinit etetni - mostanság nem irigylem magamat.
Mivel a krumpli tiltólistán van, de a brassóit imádja, így született a répás brassói.
Aztán csodák csodájára kétszer újraszedett belőle és még nekem is ízlett, szóval sikersztori lett nálunk a répás brassói.
Hozzávalók
50 dkg sárgarépa
40 dkg csirkemell
1 nagy fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagy maréknyi zöldborsó
1 db. paradicsom
só
bors
1 t.k. pirospaprika
1 t.k. füstölt paprika
1 k.k. kömény
1 k.k. majoránna
1 k.k. tört chili
étolaj a sütéshez
sós víz a főzéshez
petrezselyem
Elkészítés
A répákat tisztítsd meg, majd vágd fel 2 centis darabokra.
Tedd egy lábasba, öntsd fel annyi vízzel, ami ellepi, sózd meg és főzd félpuhára. Nem szabad szétfőzni!
A félig megfőtt répát szűrd le.
Egy serpenyőben forrósíts fel 3 e.k. étolajat és pirítsd meg rajta a répákat.
Az elkészült répákat szedd ki egy papírtörlőre.
A visszamaradt olajban dinszteld meg az apróra vágott hagymát, majd mehet hozzá, a 2 centis darabokra vágott csirkehús.
Sózd, borsozd és tedd hozzá a fűszereket, reszelj rá 2 gerezd fokhagymát és pirítsd fehéredésig.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot és fél decinyi vizet.
Amikor elkészült a hús, add hozzá a megsütött répákat.
Nagy lángon pirítsd össze, szórd rá a zöldborsót, reszeld hozzá a maradék fokhagymát, alaposan keverd el és kész is. Legvégül szórd rá a petrezselymet és azonnal tálald.
Tipp: más zöldséggel is elkészíthető, manióka, karalábé, zeller... csak mindegyiknél ügyelj arra, hogy ne főzd szét, mert még sütni is fogod és fontos, hogy maradjon egy kis tartása.
só
bors
1 t.k. pirospaprika
1 t.k. füstölt paprika
1 k.k. kömény
1 k.k. majoránna
1 k.k. tört chili
étolaj a sütéshez
sós víz a főzéshez
petrezselyem
répás csirke brassói |
Elkészítés
A répákat tisztítsd meg, majd vágd fel 2 centis darabokra.
Tedd egy lábasba, öntsd fel annyi vízzel, ami ellepi, sózd meg és főzd félpuhára. Nem szabad szétfőzni!
A félig megfőtt répát szűrd le.
Egy serpenyőben forrósíts fel 3 e.k. étolajat és pirítsd meg rajta a répákat.
Az elkészült répákat szedd ki egy papírtörlőre.
A visszamaradt olajban dinszteld meg az apróra vágott hagymát, majd mehet hozzá, a 2 centis darabokra vágott csirkehús.
Sózd, borsozd és tedd hozzá a fűszereket, reszelj rá 2 gerezd fokhagymát és pirítsd fehéredésig.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot és fél decinyi vizet.
Amikor elkészült a hús, add hozzá a megsütött répákat.
Nagy lángon pirítsd össze, szórd rá a zöldborsót, reszeld hozzá a maradék fokhagymát, alaposan keverd el és kész is. Legvégül szórd rá a petrezselymet és azonnal tálald.
Tipp: más zöldséggel is elkészíthető, manióka, karalábé, zeller... csak mindegyiknél ügyelj arra, hogy ne főzd szét, mert még sütni is fogod és fontos, hogy maradjon egy kis tartása.
répás csirke brassói |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése