tricolor spagetti rákkal és füstölt vajhallal |
Egyszerűen és gyorsan összedobható, nagyon finom tésztaétel. Imádom az ilyen 10 perc alatt elkészülő, finomságokat.
A spejzom tele van különféle tésztákkal, ha látok valamilyen csábító formájú, vagy színűt, azonnal megveszem. Sokáig eláll és mindig van mihez nyúlni.
Hozzávalók
20 dkg koktélrák
20 dkg füstölt vajhal
5 gerezd fokhagyma
1 paradicsom, vagy 4-5 koktélparadicsom
1/4 piros kaliforniai paprika
1 db. meyer citrom
1/2 szál póréhagyma
1 k.k. tört chili
frissen őrölt bors
só
1 csipet oregánó
1/2 csokor petrezselyem
3 e.k. extra szűz olíva
1 dl. fehérbor
1 csomag tricolor spaghetti
sós, főzővíz a tésztához
spagetti |
Elkészítés
A tésztát dobd sós, lobogó vízbe és főzd ki.
A póréhagymát karikázd fel.
4 gerezd fokhagymát gyalulj vékony szeletekre.
A kaliforniai paprikát vágd nagyon vékony csíkokra.
A vajhalat tépked kisebb darabokra.
A paradicsomot karikázd fel ( aki ragaszkodik az egységes megjelenéshez, ő vágja kockákra a paprikát és a paradicsomot. Én szeretem, ha rusztikusabb a megjelenése ezért variálom a formákat).
Az olívát hevítsd fel, dobd bele a pórét, kissé fonnyaszd meg, add hozzá a szeletelt fokhagymát.
Majd mehet hozzá a rák és a paprika.
Amikor rózsaszínű lesz a rák, öntsd fel a fehérborral.
Forrald el a bort, add hozzá a fűszereket.
Reszeld rá a citrom héját és facsard bele az összes levet.
Legvégül mehet hozzá a vajhal és a paradicsom és 1 gerezd reszelt fokhagyma.
A kifőtt spagettit szedd az elkészült szószra, merj hozzá 4-5 e.k. főzőlevet, adj hozzá friss petrezselymet és keverd össze.
Tipp: ha nincs meyer citromod, akkor 2 hagyományos citromot használj hozzá, mert a meyer citromnak rengeteg a leve, nem úgy, mint a szokásos citromnak.
citromos tricolor spagetti rákkal és füstölt vajhallal |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése