színes répasaláta |
Imádom a színes zöldségeket, finomak és mutatósak. A legegyszerűbb étel is sokkal kívánatosabb velük elkészítve.
Ez egy egyszerű répasaláta naranccsal és chili-vel, de az ízesítése kedvünkre variálható.
Hozzávalók
50 dkg színes sárgarépa
1 narancs
1 citrom
1/2 dl extra szűz olíva
1 t.k. tört chili
1 t.k. méz
1 gerezd fokhagyma
só
bors
1 e.k. menta
1 t.k za'atar fűszerkeverék
színes répasaláta |
Elkészítés
A répákat tisztítsd meg, majd vágd vékony hasábokra.
Tégy oda vizet forrni. Sózd és ízesítsd citromlével.
A lobogó vízbe tedd a répahasábokat és főzd 5 percet. Persze, itt függ a mérettől a főzésidő, minél vékonyabb, annál rövidebb idő. A lényege, hogy még roppanós legyen a végeredmény.
Aki a tiszta színekre törekszik, a fehér sárgarépát külön blansírozza, mert nekem is beszínezte a sötét színű (engem nem zavar).
A narancsnak és a citromnak reszeld le a héját.
Az olajat, citromlevet, reszelt héjakat, mézet és fűszereket keverd össze egy tálban.
A répákat szűrd le.
A még meleg répát öntsd az öntetre .
A narancsot kockázd fel és add a répához.
A mentát vágd durvára, szintén szórd a tálba és alaposan keverd össze.
Langyosan és hidegen is finom, köretként, vagy önmagában.
A répákat tisztítsd meg, majd vágd vékony hasábokra.
Tégy oda vizet forrni. Sózd és ízesítsd citromlével.
A lobogó vízbe tedd a répahasábokat és főzd 5 percet. Persze, itt függ a mérettől a főzésidő, minél vékonyabb, annál rövidebb idő. A lényege, hogy még roppanós legyen a végeredmény.
Aki a tiszta színekre törekszik, a fehér sárgarépát külön blansírozza, mert nekem is beszínezte a sötét színű (engem nem zavar).
A narancsnak és a citromnak reszeld le a héját.
Az olajat, citromlevet, reszelt héjakat, mézet és fűszereket keverd össze egy tálban.
A répákat szűrd le.
A még meleg répát öntsd az öntetre .
A narancsot kockázd fel és add a répához.
A mentát vágd durvára, szintén szórd a tálba és alaposan keverd össze.
Langyosan és hidegen is finom, köretként, vagy önmagában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése