harcsa steak batátapürével és répasalátával |
Egyszerű, gyorsan elkészül, egészséges, kímélő, színes, kívánatos, finom......hirtelen ezek jutottak eszembe erről az ételről.
A répasali gyakran készül nálam, csak most csatlakozott hozzá pár kiegészítő.
A batáta elég megosztó tud lenni, valaki vagy szereti, vagy nem. Én is küzdöttem vele rendesen, hogy ellensúlyozzam az édes ízét. Végül finom lett és jól passzoltak az ízek, de bevallom, nem a kedvencem, viszont egészséges és jóval kevesebb benne a kalória, mint a burgonyában. így időnként kerül az asztalra belőle. A sötét lila édesburgonya sokkal kellemesebb ízű, mert nem annyira édes, mint ez a sárga, de azt nem lehet minden sarkon megvásárolni.
Hozzávalók
harcsa
8 db. nagy szelet harcsa
1 citrom
2 gerezd fokhagyma
1 t.k. tört Cayenne bors
só
olaj és vaj a sütéshez
püré
1 kg batáta
víz
3 gerezd fokhagyma
1 k.k. chili
1 k.k. kömény
2-3 e.k. vaj
bors
só
répasaláta
Elkészítés
harcsa
A harcsafiléket készítsd elő. A két végét levágtam-abból készült paprikás, a középső részt pedig elfeleztem, így lett 2 nagy szelet egy filéből.
Sózd, borsozd, reszeld rá a fokhagymát, majd dörzsöld bele, végül facsard rá a citromlevet.
Egy tapadásmentes, tűzforró serpenyőbe tégy 1 e.k. étolajat és 1 e.k. vajat és a halszeleteket hirtelen pirítsd meg mind a két oldalukon. Nem kell sokáig sütni, hamar elkészül, ahogy kezd kifehéredni a széle, már lehet is megfordítani.
batáta
A batátákat tisztítsd meg, majd vágd kis darabokra és tedd annyi vízbe, ami ellepi. Jól sózd meg, adj hozzá chili-t és 2 gerezd fokhagymát egészben.
Főzd puhára, majd szűrd le. Borítsd egy tálba, pépesítsd, ízesítsd 1 gerezd reszelt fokhagymával, chili-vel, kis köménnyel, ha kell még sóval és keverd simára a vajjal.
A répasaláta leírása itt olvasható.
Tálaláskor kínálj mellé még citromot.
harcsa steak |
harcsa steak batátapürével és répasalátával |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése