2012. április 16.

MAJONÉZES UBORKASALÁTA



Ez is nagy kedvencünk. Első hallásra nem hozza izgalomba az embereket, de aki kóstolta, az imádja. Köretnek, salátának vagy csak magában fogyasztva is jól megállja a helyét, és 5 perc alatt elkészíthető.Behűtve kínáljuk!

Hozzávalók

1 kígyóuborka
1 kis doboz tejföl
1 e.k majonéz
1/2 gerezd fokhagyma
1 k.k bors
1/2 k.k. cukor v. édesítő
1 cs. petrezselyem

Elkészítés

Az uborkát megmossuk és héjastul apró kockákra vágjuk, megsózzuk. Közben 1 tálban elkészítjük az öntetet. A tejföl domináljon ne a majonéz, ezért nem kell hozzá túl sokat adni, a fokhagymával is óvatosan bánjunk, picike szükséges csak, nehogy elvigye az ízét. Miután jól kikevertük, a lesózott uborkát jól nyomkodjuk ki és adjuk a szószhoz, a petrezselymet aprítsuk össze és azt is keverjük bele. Díszítésként szórjuk petrezselyemmel, én belevágtam az összeset, ezért az újhagyma zöldjével szórtam meg .Hidegen kínáljuk!






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat