2012. április 16.

MAJONÉZES UBORKASALÁTA



Ez is nagy kedvencünk. Első hallásra nem hozza izgalomba az embereket, de aki kóstolta, az imádja. Köretnek, salátának vagy csak magában fogyasztva is jól megállja a helyét, és 5 perc alatt elkészíthető.Behűtve kínáljuk!

Hozzávalók

1 kígyóuborka
1 kis doboz tejföl
1 e.k majonéz
1/2 gerezd fokhagyma
1 k.k bors
1/2 k.k. cukor v. édesítő
1 cs. petrezselyem

Elkészítés

Az uborkát megmossuk és héjastul apró kockákra vágjuk, megsózzuk. Közben 1 tálban elkészítjük az öntetet. A tejföl domináljon ne a majonéz, ezért nem kell hozzá túl sokat adni, a fokhagymával is óvatosan bánjunk, picike szükséges csak, nehogy elvigye az ízét. Miután jól kikevertük, a lesózott uborkát jól nyomkodjuk ki és adjuk a szószhoz, a petrezselymet aprítsuk össze és azt is keverjük bele. Díszítésként szórjuk petrezselyemmel, én belevágtam az összeset, ezért az újhagyma zöldjével szórtam meg .Hidegen kínáljuk!






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...