Brassói apró-pecsenye |
Jó, kis magyaros kalóriabomba. Nem úgy készítem, ahogy meg vagyon írva, de a remek magyaros ízek megtalálhatók benne.
Hozzávalók
1 csirkemell
1 v.hagyma
2 paradicsom
80 dkg burgonya
4 gerezd fokhagyma
1k.k. majoránna
1 k.k. paprika
1 k.k csípős paprika
só, bors
Elkészítés
A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk és sós vízben félig megfőzzük. Közben a megtisztított hagymát felaprítjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott csirkét és paradicsomot, alaposan megfűszerezzük, a pirospaprikát és 1/2 dl víz társaságában adom hozzá, így nem ég meg és nem lesz száraz sem az ételünk. A reszelt fokhagymát én a legvégén adom hozzá, főleg akkor, ha csókálló kínai fokhagymát tudok csak vásárolni. A félig megfőzött burgonyát bő olajban ropogósra sütjük, lecsepegtetjük és összekeverjük a készre sütött csirkével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése