Előnye pillanatok alatt elkészül és szinte mindenki szereti, hidegen és melegen egyaránt fogyasztható. Lehet tálalni csípős szósszal, különböző salátákkal, se szeri-se száma a variációknak.
Laza ebéd, vagy vendégváró. A fasírtgolyókat most egy kicsit szokatlan köretekkel dobtan fel .Izgalmas és finom ízvilág együtt, percek alatt eltűnt az utolsó morzsáig. A fokhagyma remekül összehozza ezt a triumvirátust.
Hozzávalók
60 dkg darált sertés
25 dkg áztatott szikkadt kenyér
3 k.k pirospaprika
1 k.k bors
1 k.k. só
1k.k.majoránna
1 k.k.worcestershire szósz
zsemlemorzsa
4 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A fasírtot a hagyományos módon összegyúrom a beáztatott és kifacsart kenyérrel és fűszerekkel, majd kis golyókat formálok belőle és zsemle morzsába forgatom. Forró, bő olajban kisütöm.
Nem akartam megint tzatzikit készíteni, ezért az uborkát most más verzióban ízesítettem. Az előző bejegyzésben olvasható a majonézes uborka recept, a kelkáposztás tócsni szintén.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése