2012. április 16.

FASÍRTGOLYÓK MAJONÉZES UBORKÁVAL ÉS KELKÁPOSZTÁS TÓCSNIVAL



Előnye pillanatok alatt elkészül és szinte mindenki szereti, hidegen és melegen egyaránt fogyasztható. Lehet tálalni csípős szósszal, különböző salátákkal, se szeri-se száma a variációknak.
Laza ebéd, vagy vendégváró. A fasírtgolyókat most egy kicsit  szokatlan  köretekkel dobtan fel .Izgalmas és finom ízvilág együtt, percek alatt eltűnt az utolsó morzsáig. A fokhagyma remekül összehozza ezt a triumvirátust. 


Hozzávalók

60 dkg darált sertés 
25 dkg áztatott szikkadt kenyér
3 k.k pirospaprika
1 k.k bors
1 k.k. só
1k.k.majoránna
1 k.k.worcestershire  szósz
zsemlemorzsa
4 gerezd fokhagyma


Elkészítés



A fasírtot a hagyományos módon összegyúrom a beáztatott és kifacsart kenyérrel és fűszerekkel, majd kis golyókat formálok belőle és zsemle morzsába forgatom. Forró, bő olajban kisütöm.


Nem akartam megint tzatzikit készíteni, ezért az uborkát most más verzióban ízesítettem. Az előző bejegyzésben olvasható a  majonézes uborka recept, a kelkáposztás tócsni szintén.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...