2012. április 6.

FRISS EPER MENTAHABBAL ÉS ÉTCSOKIVAL


Üde, finom, friss, gyors, egyszerű és nagyon, de nagyon gyorsan elfogy.
Étcsoki, menta és friss eper együtt a legtökéletesebb társítás. Ezzel a desszerttel sem lehet hibázni, jöhetnek nyugodtan a vendégek.

Hozzávalók 2 adag

20 dkg eper
2 dl. tejszín
1 e.k. nana-por (őrölt mentalevél)
1-2 e.k. cukor (mindenki ízlése szerint)
1 e.k. zselatin
1-2 csepp lime és reszelt héj
3 dkg étcsoki
friss menta

Elkészítés

Epreket 4-be vágjuk, a tejszínt a zselatinnal, nana-porral, cukorral és a lime levével kemény habbá verjük, én tettem bele pár friss mentalevelet vékony csíkokra vágva.majd a hűtőben 1/2 órát állni hagyjuk.
Kupacokat készítünk a habból, körbe tesszük az eprekkel, megszórjuk étcsokival, friss levéllel díszítve, hidegen tálaljuk.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...