2012. április 12.

RÉPASALÁTA


Megint egy kis répa!
Tökéletes köret egy szelet hús mellé vagy egy remek saláta. Sajnos a képek nem árasztanak illatokat és nem lehet megízlelni őket, pedig érdemes lenne, mert annyira finom. Tele zöld-fűszerekkel, nyakon-öntve citromlével és olívával. Tökéletes ízek és színek kavalkádja. Ez a saláta is kiváló példa arra, hogy csodákat lehet művelni a sárgarépával.

Hozzávalók

3 nagyobb sárgarépa
4 szál újhagyma a zöldjével
1 cs. petrezselyem
friss bazsalikom
kevés friss menta
1k.k. szárított bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
1 dl szűz olíva
pár szem felkarikázott olívabogyó
1 k.k. erős Pista
bors, só



Elkészítés


A répákat 3 mm vékony és 6-8 cm hosszú hasábokra vágjuk. Lobogó, sós vízbe dobjuk 2 percre. Ne főzzük tovább, a lényeg, hogy ropogós maradjon, szűrjük le.
Egy tálban keverjük össze az olajat a citromlével, az erőssel, és a felaprított fűszerekkel, olajbogyóval és a hagymával .Tegyük hozzá a lecsepegtetett répát, jól keverjük össze, locsoljunk a tetejére kevés olívát, hűtsük le és hidegen fogyasszuk.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...