2014. szeptember 21.

HALPOGÁCSA MAJONÉZES UBORKÁVAL

halfasírt

Isteni finom lett!
A maradék halacska remek újrahosznosítása. Mondjuk, ritkán van itthon 30-40 dkg maradék hal, de ha igen ez egy kihagyhatatlan fogás. Természetesen mindenki fűszerezze saját ízlésének megfelelően


Hozzávalók

30-40 dkg maradék sült vagy főtt hal
40 dkg főtt krumpli
1 konzerv tonhal
1,5 nagy marék zöld fűszer (snidling, oregánó, petrezselyem...)
2 db szardellafilé v. 2 cm szardellapaszta
6 db maradék garnéla
1 t.k. füstölt paprika
1/2 t.k. fekete bors
1/2 t.k. chili pehely
1/2 citrom reszelt héja
1 felkockázott paradicsom
1 t.k. szárított oregánó
1 gerezd fokhagyma
pár csepp citrom 
kevés só
1 marék szezámmal elkevert zsemlemorzsa

Majonézes uborka ITT


Elkészítés

A burgonyát főzzük meg héjában, majd tisztítsuk meg és törjük össze (nem kell nagyon pépesíteni, szerintem sokkal finomabb, ha darabos)
A halat is szedjük szét kisebb darabokra.
Mindent tegyünk egy nagy tálba.
A friss fűszereket aprítsuk fel, tegyük a tálba, majd a többi ízesítőt is. A citrom héját és a fokhagymát reszeljük hozzá. A paradicsom húsát és a rákhúsát pedig vágjuk apró kockákra.
A hozzávalókat lazán gyúrjuk össze és formázzunk belőle fasírtokat. Nekem 9 db. lett ebből a mennyiségből.
Forgassuk meg szezámmagos zsemlemorzsába,majd tegyük a hűtőbe pihenni, hogy egy kicsit megszilárduljon.
Forró serpenyőben kevés olajon pirítsuk ropogósra a kérgét. Nem kell átsütni, mivel minden összetevője elkészült már, csak ropogjon egy kicsit, az a cél.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...