2017. szeptember 10.

SZILVÁS-DIÓS KEVERT SÜTI


Ez most megint egy nagyon egyszerű sütemény- a szokásos kevert- de isteni finom.
Szeretem ezt a fajta kevert süteményt, mert rengeted ízvariációban elkészülhet és hihetetlen egyszerű elkészíteni. Amikor hirtelen valamit össze kell dobni, akkor a legjobb választás. Ez most már  őszi hangulatban készült, én imádtam 😃.


Hozzávalók

4 tojás
10 dkg cukor + 2 e.k.
30 dkg liszt
1 csipet só
1,5 dl joghurt
1,5 dl étolaj
1 csomag sütőpor

60 dkg szilva
10 dkg dió
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék

porcukor a szóráshoz

szilvás-diós kevert

Elkészítés

A szilvákat vágd ketté és távolítsd el a magokat.
4-5 szilvát vegyél el a kupacból és azokat vágd kisebb kockákra.
A diót pörköld meg egy tiszta serpenyőben, majd vágd durvára.
A 4 tojást verd kemény, fehéres habbá a cukorral.
Amikor kész, csúcsot hagy a massza a robotgépen -akkor a joghurtot és az olajat is vegyítsd el benne.
A lisztet keverd el a sütőporral és a sóval.
Végül forgasd bele  a lisztet.
Egy elég sűrű masszát fogsz kapni, ehhez keverd óvatosan a felkockázott szilvákat és e felaprított dió felét.
Egy közepes méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd simítsd bele a tésztát.
A tetejét rakd ki sűrűn a felezett szilvákkal, majd terítsd el rajta a diót.
Szórd meg a mézeskalács fűszerkeverékkel és 1-2 evőkanál cukorral.
Told a 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe és süsd készre. Tűpróba ajánlott, de k.b. fél óra alatt elkészül. Minél nagyobb a tepsi, annál vékonyabb a tészta és így csökken a sütési idő. 

szilvás-diós kevert


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...