füstölt sajtos pogácsa |
Beköszöntött ez a ronda időjárás, így hatalmas késztetést éreztem a sütő bekapcsolására. Szétnéztem az alapanyagaim között, aztán összegyúrtam amit találtam. Finom, ízletes pogácsák születtek.
Természetesen más ízesítéssel is jól működik, érdemes kísérletezni vele.
Hozzávalók
45 dkg liszt
2 t.k. só
12 dkg füstölt sajt
18 dkg vaj
2,5 dkg élesztő
1 tojás
1,5 dl tej
1 k.k. cukor
1 csokor snidling
1 kis marék friss bazsalikom
1 k.k. fehér bors
10 dkg füstölt sajt
4 dkg vaj
Elkészítés
Az élesztőt futtasd fel a langyos, cukros tejben.
A lisztet mérd ki egy tálba.
A zöld fűszereket vágd fel nagyon apróra.
A füstölt sajtot reszeld le.
A vajat kockázd fel és hagyd szoba-hőmérsékletűre melegedni.
Add a liszthez az élesztős tejet, a vajat, sót, a borsot, üss bele egy tojást és kezd el összedolgozni. Borítsd egy lisztezett felületre és gyúrd ruganyos tésztává. Gyúrás közben enyhé lisztezd a felületet, hogy ne tapadjon le a tészta.
Legvégül szórd a zöldeket a tésztára és a felületre és alaposan dolgozd a masszába.
Tedd félre, takard le és 1 órát pihentesd.
A megkelt tésztát nyújtsd ki, kend le olvasztott vajjal, szórd meg reszelt sajttal, majd hajtogasd össze. Ezt ismételd meg kétszer. Nem árt pihenni hagyni a hajtogatások között, nekem nem volt erre időm, de így is leveles és foszlós lett.
Szaggasd ki, kend le a tetejüket olvasztott vajjal és szórd meg reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben süsd pirosra.
füstölt sajtos pogácsa |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése