Raffaello golyók |
Végtelenül egyszerű elkészíteni, remek vendégváró, vagy gasztroajándék, de a hirtelen betoppanó vendégeknek is gyorsan összedobható.
Az alaprecepten változtattam, mert nekünk így jobban ízlett.
A receptet innen lestem el.
Most látom, hogy ez a 800. bejegyzésem a blogon, egészen szép ez a szám 😃
Most látom, hogy ez a 800. bejegyzésem a blogon, egészen szép ez a szám 😃
Hozzávalók
160 g. tejpor
90 g. kókuszreszelék
100 g. olvasztott vaj
2 e.k. sűrített tej
2 e.k. Monin kókuszszirup
60 g. cukor
80 g. víz
1 maréknyi mandula
forgatáshoz
1 marék kókuszreszelék
Elkészítés
A mandulát tisztítsd meg, majd enyhén pörköld meg.
Tedd félre.
A kókuszreszeléket és a tejport mérd ki egy tálba, keverd össze.
A vajat olvaszd meg.
Egy lábasban forrald össze a cukrot a vízzel, majd öntsd a kókuszos keverékre az olvasztott vajjal együtt.
Add hozzá a sűrített tejet és a kókuszszirupot is.
Alaposan keverd össze a masszát, majd takard le fóliával. Hagyd a konyhapulton teljesen kihűlni, közben néhányszor keverd át.
Amikor teljesen kihűlt, formázzál belőle 14 grammos kis golyókat, a közepükbe tégy 1-1 mandulaszemet, majd gombócozd ki.
Egy tálkába önts kókuszreszeléket és forgasd meg benne a golyókat.
Raffaello golyók |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése