omlós hasaalja hagymás törtkrumplival |
A rengeteg édességen kívül, néha eszünk ám, rendes ételt is, mint ez a valódi energiabomba is igazolja. Nagyon finom és puha volt és szerintem egyszer-egyszer megengedhető az efféle bűnözés.
Hozzávalók
1 db 90-100 dekás hasaalja
páchoz
5 evőkanál chili szósz
1 evőkanál méz
2 evőkanál olíva
1 t.k. dijoni mustár
1 k.k. kanál őrölt kömény
1 gerezd fokhagyma
1/2 t.k. bors
1 csipet só
hagymás krumpli
1 nagy fej hagyma v. 2 kicsi
1 kg. burgonya
2-3 evőkanál libazsír
só
bors
Elkészítés
A páchoz valókat jól keverjük össze és a nagy részével dörzsöljük be a húst.
A bőrét töröljük szárazra.
Egy serpenyőt forrósítsunk fel, tegyünk bele kevéske zsiradékot , majd a húst a bőrös felével lefelé. 6 percig pirítsuk a bőrös oldalát, majd fordítsuk meg és a másik oldalát is pirítsuk ugyanennyi ideig.
A sütőt melegítsük elő 140 fokra és tegyük be a húst, bőrével lefele. 1,5-2 órán át süssük.
Ne izguljunk, nem fog megégni ezen az alacsony hőmérsékleten.
Egy villával ellenőrizzük, hogy elég omlós-e a hús, ha igen, akkor vegyük 220 fokra a hőmérsékletet, dörzsöljük be a maradék fűszerkeverékkel és fordítsuk a hús bőrét felfele és 10 perc alatt pirítsuk aranybarnára és ropogósra.
A burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk fel és sós vízben főzzük puhára, szűrjük le, és a szitában hagyjuk alaposan lecsöpögni.
A hagymát tisztítsuk és kockázzuk.
Tegyünk egy tapadásmentes serpenyőbe libazsírt és dinszteljük meg benne a hagymát, majd borítsuk rá a puha krumplit. Nagy lángon, hagyjuk pirulni, közben kevergessük és nagyjából nyomkodjuk szét a burgonyát. sózzuk, borsozzuk és amikor megpirulgatott már kész is.
Nálunk uborkasaláta készült mellé.
A páchoz valókat jól keverjük össze és a nagy részével dörzsöljük be a húst.
A bőrét töröljük szárazra.
Egy serpenyőt forrósítsunk fel, tegyünk bele kevéske zsiradékot , majd a húst a bőrös felével lefelé. 6 percig pirítsuk a bőrös oldalát, majd fordítsuk meg és a másik oldalát is pirítsuk ugyanennyi ideig.
A sütőt melegítsük elő 140 fokra és tegyük be a húst, bőrével lefele. 1,5-2 órán át süssük.
Ne izguljunk, nem fog megégni ezen az alacsony hőmérsékleten.
Egy villával ellenőrizzük, hogy elég omlós-e a hús, ha igen, akkor vegyük 220 fokra a hőmérsékletet, dörzsöljük be a maradék fűszerkeverékkel és fordítsuk a hús bőrét felfele és 10 perc alatt pirítsuk aranybarnára és ropogósra.
A burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk fel és sós vízben főzzük puhára, szűrjük le, és a szitában hagyjuk alaposan lecsöpögni.
A hagymát tisztítsuk és kockázzuk.
Tegyünk egy tapadásmentes serpenyőbe libazsírt és dinszteljük meg benne a hagymát, majd borítsuk rá a puha krumplit. Nagy lángon, hagyjuk pirulni, közben kevergessük és nagyjából nyomkodjuk szét a burgonyát. sózzuk, borsozzuk és amikor megpirulgatott már kész is.
Nálunk uborkasaláta készült mellé.
Most értünk haza a síelésből és de jól is esne egy ilyen finomság - energia-utánpótlásnak... :-) Nyithatom az ablakot?
VálaszTörlésTudod Zsuzsám, Neked mindig mindenből .... :) Nyissad csak azt az ablakot :)
Törlés:-)
TörlésSosem vettem még ilyen húst, de annyira meggyőző a fotókon... Ínycsiklandó!
VálaszTörlésKöszönöm szépen :) Érdemes kipróbálnod, mert így lassan sütve, hihetetlen omlós és ízletes :)
Törlés