2015. január 1.

KORHELYLEVES (2) KOLBÁSZOS HÚSGOMBÓCOKKAL

káposztaleves húsgombóccal

A világ legegyszerűbb levese, de szilveszterkor kötelező a lencsével együtt. Újítottam rajta egy kicsit, az idén húsgombócokat főztem bele.
Úgy látszik most az újítások időszakát élem, a magánéletemben és a főzésben egyaránt. 

Hozzávalók

40 dkg savanyú káposzta
1 nagy vöröshagyma
15 dkg füstölt kolbász
4 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl 
1 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj
2 t.k. pirospaprika
1 t.k. füstölt paprika
1 t.k. só
1 k.k. bors
1 k.k. kömény
1 k.k. majoránna
3 babérlevél
2 l víz

gombóckák

2 szál sütnivaló kolbász
20 dkg darált sertés
1 k.k. füstölt paprika
1 k.k. só
kevés kömény
bors
1 gerezd fokhagyma



Elkészítés

A káposztát alaposan mossuk ki.
A hagymát aprítsuk fel.
1 kanál olajon süssük zsírjára a felkarikázott kolbászt. Adjuk hozzá a hagymát.
Amikor üveges a hagyma, dobjuk rá a babérleveleket és a káposztát, 1 percet hagyjuk, majd öntsük fel a vízzel és adjuk hozzá a fűszereket is. 
Forraljuk 20 percet, majd habarjuk be.
A kolbászokat szedjük ki a héjukból és gyúrjuk össze a hússal és a fűszerekkel.
Vizes kézzel formáljunk apró gombóckákat belőle és habarás előtt adjuk a leveshez.
5 perc forralás után el is készül.

Boldog új évet kívánok :)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat