káposztaleves húsgombóccal |
A világ legegyszerűbb levese, de szilveszterkor kötelező a lencsével együtt. Újítottam rajta egy kicsit, az idén húsgombócokat főztem bele.
Úgy látszik most az újítások időszakát élem, a magánéletemben és a főzésben egyaránt.
Hozzávalók
40 dkg savanyú káposzta
1 nagy vöröshagyma
15 dkg füstölt kolbász
4 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj
2 t.k. pirospaprika
1 t.k. füstölt paprika
1 t.k. só
1 k.k. bors
1 k.k. kömény
1 k.k. majoránna
3 babérlevél
2 l víz
gombóckák
2 szál sütnivaló kolbász
20 dkg darált sertés
1 k.k. füstölt paprika
1 k.k. só
kevés kömény
bors
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A káposztát alaposan mossuk ki.
A hagymát aprítsuk fel.
1 kanál olajon süssük zsírjára a felkarikázott kolbászt. Adjuk hozzá a hagymát.
Amikor üveges a hagyma, dobjuk rá a babérleveleket és a káposztát, 1 percet hagyjuk, majd öntsük fel a vízzel és adjuk hozzá a fűszereket is.
Forraljuk 20 percet, majd habarjuk be.
A kolbászokat szedjük ki a héjukból és gyúrjuk össze a hússal és a fűszerekkel.
Vizes kézzel formáljunk apró gombóckákat belőle és habarás előtt adjuk a leveshez.
5 perc forralás után el is készül.
Boldog új évet kívánok :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése