2015. február 9.

EGY LENYŰGÖZŐ VACSORA A YAMATOBAN



A látogatás időpontja: 2015 február 6. péntek 18 óra.

Cím: 1065 Budapest Jókai utca 30

Helyszín: Yamato étterem

Weboldal: http://yamatorestaurant.hu/

bekukucskálunk az ajtón

Már a Jókai utcáról betekintve lenyűgöző látvány tárul elénk. Aztán belépünk és a mosolygós, segítőkész személyzet egyből a megmentésünkre igyekszik. Gondoskodnak a kabátokról, majd kiválasztjuk a legszimpatikusabb asztalt. - Itt is több lehetőség közül választhatunk, elszeparáltan vagy a többi vendéggel közös légtérben étkeznénk. Mi közösködni szerettünk volna, így is lett.
6 óra van, még nem kezdődött el a vacsoraidő, de azért ücsörögnek 1-2 asztalnál.
Lassan elfoglaljuk helyünket és közben egyik ámulatból a másikba esünk. A hely gyönyörű, minden apró részlet a helyén. látszik, hogy remek designerek szorgoskodtak a varázslatos hangulatról. Minden tiszta, átlátható, harmonikus és elegáns, de nem az a feszengő, amikor az ember lánya pisszenni sem mer a rákényszerített merevségtől, hanem közvetlen, szerethető. Érzem, hogy itt minden arról szól, hogy kényeztessen és jól érezzem magam.
Gondoltak a kétbalkezesekre is, akinek nem erőssége a pálcikával evés (mint nekem), azok se essenek kétségbe, ők kérhetnek egy" kezdők pálcikáját", ami a két végén össze van kötve, így leegyszerűsíti a dolgot, de ha ezzel se boldogulunk, akkor természetesen rendelkezésünkre áll a kés és a villa is.



Az asztalok közepében egy érdekes szerkezet került beépítésre, ahol kedvünkre sütögethetjük saját pecsenyénket, persze ha nincs hozzá kedvünk a személyzet lelkesen megteszi ezt helyettünk. Rögtön megfogalmazódik a kérdés, hogy kajaszagban fogunk-e  tocsogni az est végére, de megnyugtatnak minket, hogy semmit sem fogunk érezni, mert az elszívás már a sütőrendszerben kiépítésre került, ezért kizárt. Ezen a ponton érdekes tájékoztatást kaptunk a technológiáról.   A képen látszik, hogy a rácson sül az étel és a perem szélén található lyukak pedig a tökéletes elszívást biztosítják és valóban, zéró kajaszag.


Az étlapok tabletek formájában érkeznek. Igen kérem, ez itt a hightech. Megint helyezhettük vissza leesett állunkat a helyére a meghökkentő technika láttán. Az érintőképernyő lapozgatása közben egyértelművé válik, hogy miért is. Egyszerű, mert hatalmas a választék és rengeteg az érdekesség a menüben, ezért mindenről részletes információval szolgál, nem kell percenként a pincéreket nyaggatni. Nem zsákbamacskát rendelünk, hanem konkrétan tudjuk, hogy mit fogunk elfogyasztani és az majd hogyan fog mutatni a tányérunkon.




Már az italválaszték is zavarba ejtő, bubble teával kezdünk, aztán az este folyamán még lecsúszik egy Lichee Mojito is, de aki szeretné japán whisky-t is kóstolhat.




Aztán tálkák végeláthatatlan hada kezdi ellepni az asztalunkat. Köretek, szószok, mártogatók, saláták......Mindenről olvashattunk, de azért a felszolgáló is elmondja, hogy miben mit vélhetünk felfedezni. Már a szemnek is gyönyörűség a látvány.

Kezdő szett

Válogathatunk a koreai BBQ és japán Yakiniku között. A koreai húsok erősen fűszerezettek, a japán húsok natúron kerülnek a grillre, utóbbiak élvezetét a szószok biztosítják.
Mi a Yakiniku mellett döntöttünk.
Megkóstoltunk egy Omaha marha válogatást - ez egy amerikai, kukoricán nevelt érlelt marhahús, egy Sangeopsal-t, Yasai válogatást és egy halválogatást.

Omaha marha válogatás (bélszín, hátszín és oldalas)

Halválogatás (lazac, sügér, tigrisrák, tigrisrákkal töltött tintahal)

Sül a Sangeopsal  (koreai császárszalonna) és a Yasai (zöldségválogatás)
Hagytuk magunkat kényeztetni, ezért a sütögetést egy hozzáértő szakemberre hagytuk. Mi csak jókedvűen falatoztunk és élveztük az este minden másodpercét. Érdekes volt még, hogy az elkészült hússzeleteket nem késsel porciózzák ki, hanem egy hatalmas, erre a célra szolgáló ollóval nyirbálják.


Minden egyes lenyisszantott húsfalat mámorító volt. Nálam az omlós, a szájban szinte teljesen szétolvadó Omaha marha volt az est fénypontja, úgy gondolom napi rendszerességgel tudnám imádni. Természetesen, aki ettől is exkluzívabb húsra vágyna - de miért is, ha az amerikai elnöknek megfelel, akkor talán nekünk is -  kipróbálhatja a Wagyu bélszínt is.
A simogató fények sajnos nem szolgálták a tökéletes fotózást, de még így is látszik a képeken, hogy mennyire friss, minőségi alapanyagokat használ az étterem. Nem fagyasztott, hanem vákuum-csomagolt húst hozatnak egyenesen Hollandiából, mert ott bukkantak rá a megfelelő minőségre.
Halálosan jól laktunk, de nem panaszkodott a gyomrunk, nem nehezedett el.

Mindenképpen ki szerettünk volna próbálni 1-2 desszertet is, de a befogadóképességünk a minimálisra csökkent, így 1 adag mandulás túrógombócot dobtunk szét hármunk között. Kóstoljátok meg, zseniális.


Aztán lassan eltelik a káprázatos este, felocsúdunk a sok meglepetéstől, szedelőzködünk és ekkor látom, hogy idő közben teljesen megtelt az étterem. Magyarok és külföldiek könnyed csacsogásától életre kelt a hely.
Egy szónak is száz a vége, nem választott könnyű utat a Yamato,  de elszántságukat és elkötelezettségüket látván eltapossák a rögöket és sikerre viszik az álmukat.
 Annyit tehetünk, hogy látogatjuk a helyet és drukkolunk :)

Szokásommal ellentétben itt nem tudtam semmibe belekötni - szerencsére!  5*







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...