2015. március 14.

CHILIS JOGHURTBAN PÁCOLT TARJA BROKKOLIS RIZZSEL

chilis joghurtban pácolt tarja brokkolis rizzsel

Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető ez a hétköznapi alapanyagokból összerakott étel és mégis hihetetlen izgalmas ízélménnyel gazdagodunk.

Hozzávalók 
(3 főre)

6 szelet kicsontozott tarja
2 e.k. olaj
bors

pác

1 nagy pohár joghurt
1 t.k. őrölt chili
1 t.k. füstölt paprika
1 t.k. dijoni mustár

brokkolis rizs

2 evőkanál olíva
2 dl jázmin rizs
1 kisebb vöröshagyma
1 kisebb brokkoli
2 gerezd fokhagyma
1 k.k. őrölt bors
1 t.k.só
kevés reszelt szerecsendió
5 dkg vaj
4 dl víz
friss petrezselyem


Elkészítés

A pác hozzávalóit keverjük össze egy tálban.
A hússzeletek széleit kissé vagdossuk be és klopfoljuk ki. (azért kell bevagdosni, hogy ne kunkorodjon fel a hús sütés közben.)
Kenegessük be a páccal az előkészített szeleteket és 1 órát hagyjuk benne, szobahőmérsékleten.

A hagymát tisztítsuk és aprítsuk.
Egy serpenyőben hevítsünk kevés olívát, dobjuk rá a hagymát és pároljuk üvegesre. Borítsuk rá a rizst, keverjük el, majd adjuk hozzá a rózsáira szedett brokkolit. 2 percig dinszteljük együtt, majd fokozatosan öntögessük fel a vízzel. Én úgy készítettem, mint a rizottót, hogy amikor elpárolgott a merőkanálnyi folyadék, akkor adtam hozzá a következő adagot. Közben fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval a vége felé pedig a reszelt fokhagymával.
17 perc alatt csodásan megpuhul a rizs és a brokkoli is.
Végezetül pedig keverjük el benne a hideg vajat és a felaprított petrezselymet.

A bepácolt húst sózzuk és borsozzuk és forró serpenyőben kevéske olajon hirtelen süssük ki. Hamar elkészül, mert a joghurt rendesen megdolgozta a hús rostjait.
Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat