2015. március 20.

MEDVEHAGYMÁS-TÚRÓS STANGLI



medvehagymás stangli

Mindenhol medvehagymát látok és  már megint nem bírok magammal.
Folyamatosan medvehagymás recepteken töröm az agyam.
Tavaly folyamatosan a medvehagymás pogácsákat sütöttem, ezért az idén áttértem a medvehagymás stanglikra - fő a változatosság,
Szívből ajánlom kipróbálásra, mert nagyon finom.

Hozzávalók

25 dkg túró
20 dkg vaj
25 dkg liszt
5 dkg medvehagyma
1,5 t.k. só
1 t.k. sütőpor
1/4 t.k. fehér bors

tetejére

1 tojás
szezámmag


A recept elkészítése

A hideg vajat kockázzuk fel.
A medvehagymát aprítsuk fel.
Minden hozzávalót tegyünk egy nagy tálba és dolgozzuk össze.
Borítsuk egy lisztezett deszkára és gyúrjuk tésztává.
Tegyük műanyag fóliába és pihentessük pár órát a hűtőben, de az sem baj, ha 1 napra ott felejtjük.
Lisztezett felületen nyújtsuk 3-4 mm vékonyra a tésztát és egy pizzavágóval csíkozzuk fel. 1 x 10 centis csíkokat késztettem.
Tojással kenjük le és szezámmaggal szórjuk le a tetejét. 
A sütőt melegítsük elő 180 fokra és hőlégkeveréssel süssük aranysárgára, ez olyan 20 perc volt nálam.
A csíkokat meg is csavarhatjuk, úgy izgalmasabb formát kapunk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...