2015. március 17.

LINZER (diós-lekváros)


A recept megegyezik a nem rég közzétett isler leírásával, mert az úgy tökéletes, ahogy van. Az az igazság, hogy én csak akkor szeretem az islert és a linzert is, ha diós a tészta, így ebbe is került. Aztán, ha a tészta megegyezik akkor még egy kevés isler is sikeredett. 
Nagyon finom, próbáljátok ki, 44 darab mini süti lesz ebből a mennyiségből, ha nagy a család akkor érdemes duplával indítani, mert gyorsan fogy.

Hozzávalók

30 dkg liszt
8 dkg darált dió
5 dkg zsír
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 csipet só
1 üveg sárgabarack lekvár
porcukor vagy darált dió a szóráshoz


Elkészítés

A tészta hozzávalóit tegyük egy nagy tálba. 
Ügyeljünk arra, hogy a vaj és a zsír is hideg legyen.
Dolgozzuk össze az  alapanyagokat. Elég lassan alakul tésztává, de a kitartás tésztát terem. Ha nagyon nem akar összeállni, 1 evőkanál vízzel segítsünk neki, de nélküle is sikerülni fog.
Csomagoljuk a tésztát fóliába és tegyük 2 órára a hűtőbe, de az sem baj, ha előző nap elkészítjük.
A kidermedt tésztát vegyük ketté, az egyik felét tegyük vissza a hidegre, a másikat pedig lisztezett deszkán nyújtsuk ki vékonyra (2-3 mm).
Szaggassunk kis köröket belőle és tegyük vissza hűlni. A tészta másik felével is tegyük ugyanezt. A kiszaggatott tészták felébe nyomjunk kis lyukakat, ezek lesznek a tetők.
Sütés előtt jól hűtsük le.
180 fokos előmelegített hőlégkeveréses sütőben 8 percig süssük.
Hagyjuk teljesen kihűlni. 
Melegen ne nyúljunk hozzájuk, mert még puhák.
Tegyünk 1 t.k. lekvárt a korongokra, majd óvatosan nyomjuk rá a lyukas korongokat.
Porcukorral megszórva tálaljuk.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...