2015. március 28.

FOKHAGYÁS TEJBEN PÁCOLT RÁNTOTT KARAJ MEDVEHAGYMÁS BURGONYÁVAL

fokhagymás tejben pácolt rántott karaj medvehagymás burgonyával

Tovább folytatódik a medvehagyma őrületem :)
Igazán nem egy nagy különlegesség, de mégis kicsit más, mint a megszokott és garantáltan sikert aratunk ezzel a fogással még a gyerekeknél is,

Hozzávalók

fejenként 2 szelet karajfilé (nálam 6 szelet)
bors
olaj a sütéshez

páchoz

2 dl tej
1 gerezd fokhagyma
3-4 szál medvehagyma 

panír

1 pohár zsemlemorzsa
1 pohár liszt
 2 tojás
2 evőkanál víz
2 csipet só

burgonya

70 - 80 dkg burgonya
1,5 dl víz
1,5 t.k. só
2 dl tej (lehet több is) 
3 dkg medvehagyma
1 k.k. őrölt bors
1 csipet szárított oregánó
1 csipet chili



Elkészítés

A húsokat vagdossuk be a szélein és klopfoljuk vékonyra egy fólia segítségével.
A tejet öntsük egy tálba, reszeljük bele a fokhagymát és aprítsuk bele a medvehagymát. Fektessük bele a szeleteket és hagyjuk 1 órát állni benne.
Az idő elteltével fektessük papírtörlőre a húsokat. Sózzuk, borsozzuk és panírozzuk be hagyományos módon. (liszt-tojás-zsemlemorzsa)
Majd forró olajban süssük aranybarnára.
A burgonyákat tisztítsuk meg és karikázzuk fel - jobb nem szétfővö fajtát választani, de akkor sincs tragédia, ha nincs otthon, darabosabb lesz.
Tegyük egy tapadásmentes nagy serpenyőbe, öntsünk rá kevés vizet és 1-2 kanál olívát, sózzuk meg és hagyjuk elfőni a vizet alóla. Majd apránként öntögessük fel a tejjel, közben sózzuk még, borsozzuk, adjunk hozzá oregánót és kevés chilit.
Fedjük le és kis lángon folyamatosan figyelve puhítsuk. A tejet addig pótolgassuk, amíg megpuhul a burgonya és krémes réteget képez rajta a tej.
A medvehagymát aprítsuk fel, mint a petrezselymet és borítsuk a krumplira. Keverjük el és nagyobb lángon enyhén pirítsuk pár percet.






2 megjegyzés:

  1. Külön-külön is csábítóak, hát még így együtt!
    Tegnap kószáltunk a Börzsönyben, salátaboglárkával terítve van a fák alatt, medvehagyma egy szál sem. Pedig én is megbolondítanám vele a rakott krumplit! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére lehet kapni sok helyen medvehagymát. Ültettem pár tövet, de még nagyon kevés terem, remélem, hogy elszaporodik és nem kell majd vadásznom a piacon.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...