2015. március 22.

MEDVEHAGYMÁS RAKOTT KRUMPLI

medvehagymás rakott burgonya

A rakott krumplit el lehet készíteni többféle módon, hagyományosan, túróval, tengeri herkentyűkkel, sajttal vagy nélküle......, no meg medvehagymás besamellel is. A végeredmény, egy hihetetlenül krémes és zamatos egytálétel.
A szokásos hozzávalók kerültek bele, itt semmit sem variáltam. A tejföl maradt ki, amit medvehagymás besamellel helyettesítettem.
Aki szereti a rakott burgonyát és a medvehagymát is biztos, hogy imádni fogja ezt a verziót is.

Hozzávalók

1,5 kg burgonya
1 szál házi füstölt kolbász
6 tojás
20 dkg reszelt sajt

bors

besamelmártás

1 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
4 dl tej
5 dkg medvehagyma
1 evőkanál reszelt parmezán
1 k.k. só
1 k.k. fehér bors
1/4 reszelt szerecsendió


Elkészítés

A burgonyát héjastól főzzük meg sós vízben.
A tojásokat is főzzük keményre.
A megfőtt burgonyát  és a tojásokat hámozzuk meg, majd karikázzuk fel.
A kolbászt is szeleteljük.
1 kanál vajat olvasszunk fel egy kisebb lábasban, majd adjunk hozzá 1 púpos evőkanál lisztet.
A tejjel apránként öntsük fel és közben egy habverővel folyamatosan keverjük simára.
A medvehagymát vágjuk nagyon apróra.
A mártást ízesítsük sóval borssal, reszelt szerecsendióval, majd zúdítsuk bele a medvehagymát. Forraljuk 1-2 percig, adjuk hozzá a reszelt parmezánt és zárjuk el a tüzet.
Egy jénai alját béleljük ki a burgonyával, majd rakosgassuk rá a tojást és kolbászt. Sózzuk-borsozzuk, majd ismételjük a rétegzést addig amíg tart az alapanyagunk. Burgonyával zárjuk.
Öntsük nyakon a mártással, reszeljünk a tetejére sajtot, majd előmelegített 180 fokos sütőben, hőlégkeveréssel süssük aranybarnára, k.b. 35 perc.
Apróra vágott medvehagymával megszórva tálaljuk.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...