2015. május 4.

FEKETE TAGLIATELLE FEKETE KAGYLÓVAL avagy a fekete mennyország

Fekete kagylós fekete tagliatelle

Nem ez az első fekete receptem a blogon, de mit tehetnék, ha ellenállhatatlan számomra.
Sokan viszolyogva fogadják ezeket a recepteket, pedig csak meg kéne kóstolniuk és egyből megváltozna a véleményük. Mindenesetre én rendületlenül kitartok mellette és időnként posztolok egy-egy recit.
Ezt az ételt sikerült kereken 8 perc alatt elkészítenem - ez is dob az értékén, no meg az is, hogy friss tésztából készült  :)  Sajnos a kagyló fagyasztott volt, de nem vont le semmit az élvezeti-értékéből.


Hozzávalók

50 dkg friss fekete tagliatelle
25 dkg tisztított kagyló
20 dkg héjas fekete kagyló
4 gerezd fokhagyma
1 érett nagy paradicsom
3 evőkanál extra szűz olíva
1-1,5 dl fehérbor
1 k.k. chili pehely
2 csipet só
őrölt fekete bors
kevés szárított oregánó
1 csokor petrezselyem


Elkészítés

Tegyünk fel vizet a tésztának. Ha friss tésztát főzünk, annak elég 2 perc is, ezért csak akkor dobjuk a forró vízbe, amikor már majdnem kész a mártás hozzá.
A fokhagymát vágjuk vékonyka szeletekre.
A paradicsomot pedig kisebb kockákra.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívát, tegyük hozzá a fokhagymát. Kevergessük meg. Óvatosan, nem akarjuk, hogy megbarnuljon!
Borítsuk rá a kagylókat és a felkockázott paradicsomot, majd borítsuk rá a bort és a fűszereket és fedjük le. 2-3 perc múltán kinyílnak a kagylók. Vegyük e a fedőt, ha kinyíltak és nagy lángon még forraljuk 1 percet. Borítsuk rá a kifőtt tésztát és a felaprított petrezselymet, egyet hagyjuk összerottyanni és kész.
Aki gondolja nyomjon rá friss citromot, de nekem elfogyott és a borral adtam meg a savasságát.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat