2015. május 13.

SERTÉSSZŰZ TEJSZÍNES SNIDLINGMÁRTÁSSAL ÉS STEAK BURGONYÁVAL


sertésszűz tejszínes snidlingmártással és rozmaringos steak burgonyával

A sertésszűz finom, ropogós bacon-be tekerve még finomabb, no aztán egy jófajta szósszal pedig maga a tökély. Nálunk általában zöld borsból készül a ez a finomság,  de most a dús snidling termésemnek köszönhetően snidlingmártás készült. Meg kell, hogy valljam, ez sem törte fel az elkényeztetett szájunk szélét, igencsak jóra sikeredett.

Hozzávalók

70 dkg sertésszűz
10 dkg bacon
bors
friss rozmaring
1 evőkanál magos mustár
2  evőkanál olaj a sütéshez

1 kg burgonya
2 ág friss rozmaring

bors
őrölt chili

1 t.k. dijoni mustár
2 dl tejszín
1 t.k. evőkanál vaj
2 csipet só
1 csipet bors
1 csipet szárított oregánó
1 öntet száraz fehérbor
1 nagy köteg snidling



Elkészítés

A húst hártyázzuk le és vágjuk vaskos darabokra (5-6 centi). A felszeletelt húsokat a tenyerünkkel kissé lapítsuk le, majd tekerjük őket 1-1 szelet bacon-be.(tekerés közben gyönyörűen formára lehet alakítani a szeleteket)
Sózzuk, borsozzuk és kenjük be magos mustárral az aljukat és tetejüket. (sütés közben a mustár kicsit oda fog kapni, de ettől lesz igazán jó íze, nem kell megijedni)
Tapadásmentes forró serpenyőben kevéske olajon minden oldalát süssük barnára. A tetejét megnyomva érezzük, hogy átsült-e, ha nagyon puha tapintásra, akkor még kell sütni, viszont vigyázzunk, mert vétek túlsütni ezt a finomságot.
A burgonyákat héjastól főzzük meg sós vízben, majd a megfőtt burgonyákat vágjuk gerezdekre. Sózzuk, borsozzuk, hintsük meg chili-vel, szórjuk meg friss rozmaringgal és süssük aranybarnára őket. Én a húsos serpenyőt használtam, amíg sült a burgonya, pihent a husika.
A mártáshoz olvasszuk fel a vajat egy kis serpenyőben, keverjük hozzá a dijoni mustárt, majd öntsük fel a tejszínnel. Ízesítsük sóval, borssal és kevés oregánóval, öntsük fel kevés fehérborral, majd borítsuk bele a felaprított snidlinget, egyet összerottyan és zárjuk el a tüzet, nem kell már főzni a snidlinggel.




2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...