2016. március 23.

MEGGYES-TÚRÓS MUFFIN

meggyes-túrós muffin

Van már itt a blogon egy almás- túrós muffin, amit nagyon szeretünk, most egy kicsit megvariáltam és meggyel készítettem el. Nagyon finom, gyorsan elkészíthető és p.l. tökéletes arra is, hogy legyen mit csomagolni a gyereknek iskolába menet.

Hozzávalók

25 dkg túró
25 dkg liszt
2 tojás
10 dkg vaj
1,5 dl tej
10 dkg cukor vagy édesítő (lehet több is, ízlés szerint)
1/2 citrom reszelt héja
3/4 üveg meggybefőtt
1 t.k. vaníliakivonat
2,5 t.k. sütőpor

máz

a meggybefőtt leve
2-3 kanál cukor
1 csapott e.k. keményítő
1 csipet fahéj


Elkészítés

A túrót törjük át.
Adjuk hozzá a tojásokat, tejet, cukrot, ízesítőket és keverjük el alaposan.
A vajat olvasszuk fel és ezzel is keverjük el.
A lisztet vegyítsük el a sütőporral és szitáljuk a túrós keverékhez.
Egy fakanállal dolgozzuk össze a masszát ( nem kell gép).
A meggyet szűrjük le.
A meggyszemeket hintsük meg kevés fahéjjal elkevert liszttel, óvatosan forgassuk össze, majd keverjük a masszához.
A muffin sütőbe helyezzünk kapszlikat és adagoljuk bele a keveréket.
12 nagy muffin, vagy 16 kicsike lesz ebből a mennyiségből.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra és 20-25 perc alatt vagy inkább tűpróbáig süssük készre.
A meggylevet öntsük egy edénybe, ízesítsük cukorral és fahéjjal, forraljuk fel, majd keményítővel sűrítsük be.
Amikor kihűltek a sütemények, akkor a még langyos zselét kanalazzuk a tetejükre.
Díszíthetjük meggyel vagy szórócukorral, de önmagában is látványos.


meggyes-túrós muffin


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...