2016. március 6.

FÜSTÖS CSIRKÉS TÉSZTA

füstös, csirkés tészta

Pár poszttal előbb írtam a füstös brassóiról, nos annak az alapját elfeleztem és a másik feléből készült ez a finom tészta. Persze megjelentek a finomságos medvehagymák is a piacokon, így kénytelen voltam ezt a fantasztikus növényt is belekomponálni az ételbe. A lány imádta.

Hozzávalók

1 csirkemell
20 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
1 pohár tejföl + a tálaláshoz
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
10 medvehagyma
2 evőkanál füstölt paprika
1 t.k. chili
10 paradicsom
1 t.k. majoránna
1 t.k. só
frissen őrölt bors
3 dl víz
1 evőkanál liszt
2-3 evőkanál étolaj
1 csomag Maccheroni al ferretto


Elkészítés

A csirkét szeleteljük és dörzsöljük be a füstölt paprika és chili keverékével.
Hagyjuk pácolódni pár órát vagy akár 1 napot is.
A hagymát tisztítsuk és vágjuk apró kockákra.
kevés olajon dinszteljük üvegesre. 
A pácolt húst vágjuk 1,5 centis kockákra és dobjuk a hagymára.
Pirítsuk körbe minden oldalról.
Fűszerezzük sóval, borssal és majorannával, reszeljük bele a fokhagymát.
Kockázzuk fel a paradicsomot és szórjuk a csirkére, majd a zöldborsót.
Keverjük el, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy majdnem ellepje.
Forraljuk 10 percet.
A medvehagymát és a petrezselymet aprítsuk fel.
A tejfölt keverjük ki a liszttel.
Hő-kiegyenlítsük a tejfölt (merjünk hozzá a forró szaftból és keverjük csomómentesre), majd öntsük az ételbe.
Borítsuk bele a felaprított petrezselymet és medvehagymát.
Amikor összeforr, akkor el is készül.
Közben forraljunk vizet, alaposan sózzuk meg és főzzük ki a tésztát.
A kifőtt tésztát szűrőlapáttal szedjük a ragura, keverjük össze, ha kell hígítsuk a tészta főzőlevével és tálaljuk.
Tálaláskor tegyünk egy adag tejfölt a tetejére és szórjuk meg aprított medvehagymával és petrezselyemmel.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat