2016. november 10.

BIRSALMÁS-DIÓS LINZERTEKERCSEK


Tombol a birsalmaszezon, így adva volt a birsalma, aztán tettem egy gyors kísérletet. A végeredmény hatalmas sikert aratott, nagyon finom volt. Nem komplikált elkészíteni és elvileg eltartható is lenne, ha maradna belőle :)

Kedves Bea, remélem tetszeni fog ez a recept. Tudod, megígértem neked, hogy teszek fel majd valami birsalmásat.

Hozzávalók

töltelék
4 db. méretes birsalma
almánként 2 evőkanál cukor
15 dkg pirított dió
cukor ízlés szerint
fahéj

tészta
40 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 tojás
1 evőkanál hideg víz
1 csipet só

szirup
3 evőkanál cukor
3 evőkanál víz


Elkészítés



A birsalmákat egyenként tegyük alufóliára, adjunk 2 kanál cukrot  és egy kis fahéjat minden almához és bugyolálgassuk be őket. 
Tegyük egy kis tepsire és toljuk a forró sütőbe 1 jó órára.
Az alufóliában hagyjuk kihűlni, majd a kihűlt almákat tegyük egy tálba és pépesítsük egy villával. Érdemes megkóstolni, ha kell még édesítsük.
A diót tisztítsuk meg, egy serpenyőben pirítsuk meg, majd tegyük aprítóba és  daráljuk durvára. Keverjük el cukorral és fahéjjal.
A lisztet mérjük egy tálba, kockázzuk bele a hideg margarint és morzsoljuk össze, üssük bele a tojást, adjuk hozzá a cukrot, reszeljük bele a citrom héját és gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze, ha szükséges, akkor 1-2 kanál hideg vízzel segítsük a tésztát.
Tegyük zacskóba és pár órát pihentessük a hűtőben.
A lehűlt tésztát felezzük meg és lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra, téglaalap formára.
Kenjük meg a birsalma péppel, majd hintsük meg a dióval és szorosan tekerjük fel.
3 evőkanál cukorból és 3 evőkanál vízből főzzünk  szirupot .
A feltekert tekercseket szeleteljük fel fél centi vastagságú szeletekre.
Sütőpapírral letakart tepsire fektessük és kenjük le vékonyan a sziruppal.
180 fokos előmelegített légkeveréses sütőben süssük addig, amíg egy kis színt kapnak.
Rácson hűtsük le és ismét lekenhetjük egy kis sziruppal.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...