2016. november 10.

BIRSALMÁS-DIÓS LINZERTEKERCSEK


Tombol a birsalmaszezon, így adva volt a birsalma, aztán tettem egy gyors kísérletet. A végeredmény hatalmas sikert aratott, nagyon finom volt. Nem komplikált elkészíteni és elvileg eltartható is lenne, ha maradna belőle :)

Kedves Bea, remélem tetszeni fog ez a recept. Tudod, megígértem neked, hogy teszek fel majd valami birsalmásat.

Hozzávalók

töltelék
4 db. méretes birsalma
almánként 2 evőkanál cukor
15 dkg pirított dió
cukor ízlés szerint
fahéj

tészta
40 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 tojás
1 evőkanál hideg víz
1 csipet só

szirup
3 evőkanál cukor
3 evőkanál víz


Elkészítés



A birsalmákat egyenként tegyük alufóliára, adjunk 2 kanál cukrot  és egy kis fahéjat minden almához és bugyolálgassuk be őket. 
Tegyük egy kis tepsire és toljuk a forró sütőbe 1 jó órára.
Az alufóliában hagyjuk kihűlni, majd a kihűlt almákat tegyük egy tálba és pépesítsük egy villával. Érdemes megkóstolni, ha kell még édesítsük.
A diót tisztítsuk meg, egy serpenyőben pirítsuk meg, majd tegyük aprítóba és  daráljuk durvára. Keverjük el cukorral és fahéjjal.
A lisztet mérjük egy tálba, kockázzuk bele a hideg margarint és morzsoljuk össze, üssük bele a tojást, adjuk hozzá a cukrot, reszeljük bele a citrom héját és gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze, ha szükséges, akkor 1-2 kanál hideg vízzel segítsük a tésztát.
Tegyük zacskóba és pár órát pihentessük a hűtőben.
A lehűlt tésztát felezzük meg és lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra, téglaalap formára.
Kenjük meg a birsalma péppel, majd hintsük meg a dióval és szorosan tekerjük fel.
3 evőkanál cukorból és 3 evőkanál vízből főzzünk  szirupot .
A feltekert tekercseket szeleteljük fel fél centi vastagságú szeletekre.
Sütőpapírral letakart tepsire fektessük és kenjük le vékonyan a sziruppal.
180 fokos előmelegített légkeveréses sütőben süssük addig, amíg egy kis színt kapnak.
Rácson hűtsük le és ismét lekenhetjük egy kis sziruppal.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat